Nakeuring Meindert en Rio

Nakeuring Meindert en Rio

Wegens privéomstandigheden van eigenaresse en ruiter konden de stamboekhengsten Meindert (v. Meinhold, m.v. Parcival) van L. Merks en Rio (v. Rieu, m.v. Eros) van M.H. de Harder op de eerder gehouden hengstenkeuring niet aan hun verplichtingen voldoen voor 2022, om hun goedkeuring als dekhengst te behouden. Voor verlenging van de deklicentie waren Meindert en Rio op 20 april 2022 aanwezig op de nakeuring en hebben zij aan de benodigde verplichtingen voldaan. Zowel de hengsten als de eigenaren en juryleden werden gastvrij ontvangen op de keurig verzorgde locatie van stal Nieuwland in Wijdewormer, waarvoor dank. Hieronder een korte toelichting van juryleden Bernard Pleyter en Arie de Jong.

De bruikbaarheidsproef onder het zadel werd afgelegd door Rio, gereden door Twan Koerkamp. Rio heeft een fijne stap en een aansprekende galop met een mooie zelfhouding, de draf is voldoende. Rio toonde halverwege de proef wel wat spanning en moet nog leren zich dan meer op de ruiter te blijven concentreren, de ruiter zou mogen leren hier nog wat makkelijker mee om te gaan. Rio behaalde met zijn bruikbaarheidsproef 187 punten.

Meindert werd correct en goed verzorgd voorgesteld. Meindert is een hengst met veel front en hij liet zien nog steeds een sterke beweger te zijn. Naarmate hij ouder wordt lijkt hij wat meer uit te zwaren.