Verslag keuring Tolbert (05-07)

De toch wel bijzondere Keuringsdag op 5 juli in Tolbert begon met een felle zon die op de drie ringen scheen. Er was gekozen om deze dag samen met de Koninklijke Vereniging “Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger” (K.V.T.H.) te organiseren. Hiervoor waren er drie ringen gesitueerd achter de HJC manege.

Tekst: door de organisatie van de keuring, ingezonden door Mevr. B. van der Veen (secretaris Noord)/ foto’s: Helma Tanis

De gezamenlijke opening van de Keuringsdag werd verzorgd door het KVTH. De Groningers begonnen vroeg vanwege een aanmeldingstotaal van 35 paarden. Het Groninger Paard begon met de Stamboek opname van acht merries.

Veulenkeuring

Daarna volgden de hengstveulens, 8 in totaal, waarvan er 5 een 1ste premie kregen en 3 een 2de premie. Koploper was Maistro vd Pasop, Macho Polo x Extase, Fokker dhr. F. van der Veen, eigenaresse B. van der Veen. Hierna volgden de merrie veulens, in totaal vijf, die allen een 1ste premie kregen. Koploper van deze groep was Amelie, een bruin veulen V Meinart x Landos af Hvarre, Fokker en eigenaresse mevr. H.F.Cnossen.

Vervolgens streden de twee veulens Amelie en Maistro Polo om de kampioenschap van de Noorderlijke veulens. Ze toonden zich beiden erg goed, ruime bewegingen en mooie modellen. Maistro Polo vd Pasop werd aangewezen als veulenkampioen Kring Noord 2014.

Maistro_veulenkampioen_fotograaf_Helma_Tanis

Veulenkampioen Maistro Polo

Driejarige merries

Daarna waren de 3-jarige merries aan de beurt voor hun primering. Eerste werd Valley Springs, Erik-T x Morgenster, eigenaar P.G. Bakker, Zij kreeg een 1ste premie met een uitnodiging voor de nationale keuring voor het sterpredicaat.

In de pauze

Tijdens de pauze gaf de Voltige de Woudruiters uit Vlagwedde een demonstratie voltigeren met het paard Christa. In de andere ringen waren intussen prachtig ingevlochten Trekpaarden en mooie blonde Haflingers te zien. Het maakte het totaalbeeld erg gevarieerd en de sfeer tussen de drie verschillende ras liefhebbers was erg hartelijk.

Middagprogramma

Na de pauze werden de rubrieken 4 t/m 7 jarigen , Stamboekmerries 8 jaar en ouder, Modelmerries en de Stamboekruinen gekeurd. Het mooie weer sloeg in de middag iets om, tijdens de zadelrubriek en vlak voor het einde van de keuring maar de dames van de zadelrubriek trotseerden wind en regen en maakten er een mooie rubriek van.

Als laatste werd de rubriek “Dagkampioen” van deze geweldige dag gehouden. Het lint kon worden uitgereikt aan de merrie Gerline, van Gerlinus x Bascal, Fokker Hamsterborg, eigenaresse E. v.d. Pasch.

Tot slot

Uiteraard willen we alle deelnemers aan de diverse rubrieken bedanken en degenen die een lint mochten ontvangen feliciteren. We kijken terug op een geslaagde dag en bedanken alle vrijwilligers voor deze geslaagde dag en het KVTH voor deze fijne samenwerking. Graag allen tot ziens op de Nationale Keuring te Dronten!

Gerline_dagkampioen_fotograaf_Helma_Tanis

Dagkampioen Gerline