Online dressuurcompetitie

Groninger paarden zijn veelzijdig, betrouwbaar en willen graag voor u werken. Met hun soepele, ruime gangen zijn Groningers heel geschikt voor de dressuursport!

Sinds 2020 organiseert de vereniging online dressuurcompetities. Middels deze competitie hebben alle ruiters met een Groninger, naast de zadelrubrieken die op keuringen worden verreden, ook vanuit een eigen rijbaan de mogelijkheid om met elkaar de strijd aan te gaan. Zowel leden als niet-leden kunnen meedoen. Op deze manier kan iedere enthousiasteling met een Groninger paard, ongeacht niveau of woonplaats, zijn of haar dressuurkwaliteiten laten zien.

Omdat alle voorgaande edities een succes waren vindt er in 2023 weer een online dressuurcompetitie plaats! Deze competitie is er voor iedereen die het leuk vindt om een proef te rijden met zijn of haar Groninger paard. Meedoen kan nu! Lees hieronder alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de derde kwartaalcompetitie van 2023 (1 juli t/m 30 sept). Ga samen met je Groninger stralen in de rijbaan en ding mee naar leuke prijzen!

Hoe werkt het?

Je neemt een proef op en stuurt de proef naar het bestuur. Na betaling van je startgeld wordt je proef doorgestuurd naar het jurylid voor beoordeling. Zo snel mogelijk ontvang jij je protocol en punten per mail. Per kwartaal volgt er een uitslag, maar aan het eind van het jaar volgt er ook een overall uitslag van degenen die minimaal drie keer hebben meegereden. Alle klassen worden samengevoegd in de uitslagen.

Wie kan er meedoen?

Iedereen met een Groninger paard. Of je lid bent van het Vereniging het Groninger Paard of niet, dat maakt niet uit. Wel krijgen leden van het stamboek korting op het startgeld, zij betalen €15,- in plaats van €17,50. We vinden het leuk als je ook de afstamming en leeftijd van je paard meestuurt met je inzending.

Welke proef ga je rijden?

We maken gebruik van de KNHS proeven en rijden ieder kwartaal een andere proef. Je kunt starten in de klassen B tot en met Z2. In welke klasse je start, bepaal je zelf. Rij je normaal gesproken L1, maar wil je een L2 proef insturen voor de competitie? Dan staat dat helemaal vrij. Ook als je het kwartaal daarna in een andere klasse deelneemt. In het eerste kwartaal maken we gebruik van de eerste proef van elke klasse. In het tweede kwartaal wordt de tweede proef gereden, enzovoorts.

Zie hier de proeven van de huidige competitie (1 juli t/m 30 sept):

De beoordeling

De beoordeling wordt gedaan door onafhankelijke officials. Ieder kwartaal wordt er gejureerd door een ander jurylid. Aan het eind van ieder kwartaal ontstaat er een uitslag. Voor de winnaars zijn er uiteraard prijzen te winnen die de moeite waard zijn om mee te doen! Degenen die minimaal drie kwartalen meedoen, dingen mee voor het overall kampioenschap. In de overall competitie zijn er gave prijzen te verdienen, zoals een fotoshoot van Claudia Dermois en een clinic van gediplomeerd instructrice Kim Telgen. Stuur je ieder kwartaal een proef in, dan betekent het dat je minst goede resultaat wordt weggestreept zodat de beste drie resultaten meetellen voor de overall uitslag.

Jouw filmpje

De proef film je in een rijbaan met de reguliere afmeting: 20*40 voor de proeven B t/m M2 en 20*60 vanaf Z1. Voorafgaand aan de proef laat je filmer zien dat er twee vingers tussen de neusriem en het neusbot van je paard passen. Daarna loopt je filmer een rondje om je paard, zodat het bit en de eventuele sporen zichtbaar zijn op de film. De proef dient gefilmd te worden vanuit de positie van C in de rijbaan. Heb je de proef opgenomen? Dan stuur je deze via WeTransfer naar bestuur@hetgroningerpaard.nl. Vervolgens ontvang je van de penningmeester een betaalverzoek. Zodra je het betaalverzoek hebt voldaan, wordt je filmpje doorgestuurd naar het jurylid. Het protocol ontvang je zo spoedig mogelijk.

De sponsoren

Zonder sponsoren, geen prijzen. We zijn ontzettend blij met al onze sponsoren! Claudia Dermois, Kim Telgen, DIERbaar sieraad, Subli paardenvoeders, DressagePro Collection en Unieke Knotbanden. Wilt u met uw bedrijf ook bijdragen aan onze succesvolle competitie, maak dit kenbaar door contact op te nemen met het bestuur. Het is een mooie gelegenheid om ook uw bedrijf voor het voetlicht te brengen! Er is nog volop werk op het Groninger Paard de bekendheid te geven die het verdient. We kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken.

Meer zien van onze online dressuurcompetitie? Volg onze sociale media kanalen! Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je de filmpjes van voorgaande edities terugkijken.