Geslaagde keuring Ameland

De keuring op Ameland is weer helemaal terug van weggeweest. De keuring vond plaats tijdens de jaarlijkse Ambachtendag in Ballum en dat bleek een zeer geslaagde zet. Vele bezoekers waren naar Ballum gekomen om van de mooie dag te genieten. Een uitgelezen moment om het Groninger paard bij een breed publiek onder de aandacht te brengen dus!

Onder grote belangstelling begon de keuring van het Groninger paard rond het middaguur. In de ring verschenen een merrieveulen v. Mats (f/eig. dhr. Manje), een vijfjarige merrie v. Meinart (f/eig Manje) voor stamboekopname; en modelmerries Nadja v. Fambo, Mathilde v. Mats en Mona v. Mats (alle f/eig. E. Visser). Het veulen kreeg een 1e premie, evenals de vijfjarige, die in aanmerking komt voor een Sterpredicaat en zodoende werd uitgenodigd voor de nationale keuring. De eer van het dagkampioenschap ging naar Mona (v. Mats). De heer E. Visser mocht van de gemeente Ameland bovendien (wederom) de wisseltrofee in ontvangst nemen voor het best gefokte paard op Ameland.

Eduard Visser (drijvende kracht achter de keuring): “Het was niet een groot aantal deelnemers, maar wel een gemoedelijke en leuke keuring en voor heel veel mensen een erg leerzame middag. Alle mensen die hun beste beentje voor gezet hebben heel erg bedankt. Al is Ballum nog zo klein het kan er best gezellig zijn. Zo was het op de keuring van Het Groninger Paard 2014 op Ameland ook”.

Dit seizoen staat stamboekhengst Mats ter dekking op Ameland en we hopen de veulens terug te zien op de Groninger Paard keuring volgend jaar. Graag tot ziens!

Eduard_Visser_met_Mona_kampioen

Foto: Trotse Eduard Visser met dagkampioen Mona en wisseltrofee Ameland (fotograaf: Jan Spoelstra)