Gedeputeerde Gijsberts huldigt Groninger kampioenshengst

Er was veel belangstelling voor de hengstenkeuring van Vereniging Het Groninger Paard afgelopen zaterdag in Dronten. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement in het teken van de fokkerij en de veelzijdigheid van het Groninger paard. Gedeputeerde Gijsberts van de provincie Flevoland huldigde kampioenshengst Macho Polo.

Op de Flevomanege beoordeelde een keuringscommissie Groninger stamboekhengsten voor de fokkerij. “De hengsten lieten zich super zien en stonden er prachtig voor”, aldus inspecteur Sjoertje Hakvoort. “De eer van het kampioenschap ging naar Macho Polo (v. Gerlinus), een elegante, werkwillige hengst met een diepe, Groninger uitstraling”. De hengst maakte bovendien indruk in een schitterende kür op muziek met amazone Aafke Sinnige-Brinkman uit Appelscha (FR). De vele toeschouwers beloonden Macho Polo met de publieksprijs. Gedeputeerde Bert Gijsberts van de provincie Flevoland huldigde de dubbel kampioen. Gijsberts vader fokte vroeger Groninger paarden en de gedeputeerde draagt het ras nog steeds een warm hart toe. Een ander hoogtepunt was het optreden van de Groninger Paarden Carrousel, die met 10 paarden tegelijk een prachtige show wist neer te zetten.

Foto: Helma Tanis

Dubbel kampioen Macho Polo met voorzitter Van Heijst, gedeputeerde Gijsberts, Wilma Brinkman en Marieke Kalk (fotograaf: Helma Tanis)

Dubbel kampioen Macho Polo met voorzitter Van Heijst, gedeputeerde Gijsberts, Wilma Brinkman en Marieke Kalk (fotograaf: Helma Tanis)