Goed voorbereid op weg naar de keuringen

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom werd vanmiddag bij Stal de Ploeg in Wenum Wiesel aandacht besteed aan het komende keuringsseizoen. In een bijeenkomst met keuringscommissieleden, Foktechnische Commissie (FTC) en bestuur was aandacht voor de wijze van keuren van dit jaar.

Onder het genot van een kop koffie maakten de keuringscommissieleden afspraken over de taakverdeling van dit seizoen: wie gaat naar welke keuring om de paarden te beoordelen? Verder stonden ze stil bij de manier waarop de keuringscommissie paarden zal beoordelen. Het is de bedoeling om duidelijk te punten en daarbij af te stappen van de zessen en zevens cultuur: is een paard op een bepaald onderdeel heel sterk, dan kan het dier bijvoorbeeld een 8 of een 9 halen. En op een minder sterk onderdeel een laag punt. Na het theoriegedeelte beoordeelden de keuringscommissieleden gezamenlijk nog een aantal paarden in de rijbak. Dit zorgt ervoor dat de keuringscommissieleden de paarden komend seizoen op de diverse keuringen zoveel mogelijk op dezelfde manier beoordelen.   

Bijeenkomst keuringscommissieleden, FTC en bestuur

Bijeenkomst keuringscommissieleden, FTC en bestuur