Zoekplaatje: Groninger hengst geboren in 1882

Een bijzondere vraag aan de liefhebbers van het Groninger paard: de heer K. van Straten uit Ulrum heeft een foto uit 1887 van een hengst, geboren in 1882 en gefokt door Derk Luitjes Broekema uit Pieterburen (Groningen). De naam van de hengst zelf staat er helaas niet bij. Wie kan vertellen welk dier er op de foto staat?

Het zou leuk zijn wanneer iemand weet welke hengst op de foto uit 1887 staat. In de paardenstamboeken vanaf 1880 en de Groningsche Paardenstamboeken vanaf 1898 (Drents archief) is het dier niet terug te vinden. De heer Van Straten vond daarin wel een merrie van dezelfde fokker, namelijk Leentje nr. 596, geboren in 1880 en toegelaten in 1889. 

Wie het weet mag het zeggen! We horen het graag. Mails via info@hetgroningerpaard.nl

Groninger hengst geboren 1882