Cursus erfelijkheidsleer en fokken

Bij een goede fokkerij komt een heleboel kijken en daarom brengen we graag de cursus ‘erfelijkheidsleer en fokken’ onder de aandacht. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) en vindt plaats op zaterdag 21 november bij het Centrum Dierverzorging in Barneveld.

Voor wie?

U wilt zich gaan verdiepen in de erfelijkheidsleer en het fokken van paarden. U hebt een paard waar u mee fokt of wilt gaan fokken. Of, u bent lid of bestuurslid van een foktechnische commissie en wilt een ras verbeteren.

Resultaat

Inzicht in de wetmatigheden van de erfelijkheidsleer en de toepassingen daarvan in het fokken van dieren. Kennis over het fokken op een verantwoorde manier van een volgende generatie. Mogelijkheden van de moleculaire genetica. Kennis over verwantschap en inteelt die nodig is om een ras in stand te houden.

Cursusinformatie

Het is een cursus van een dag en (van 9:30 – uiterlijk 16:30), waarbij het doel is om de cursisten deze materie beter te laten begrijpen. Bij de dag zit lunch en cursusmateriaal inbegrepen en kost slechts 99,-. Voor meer informatie over de locatie en het aanmelden, klik hier.