Macho Polo wint brons

Groninger hengst Macho Polo wint brons

Sneek 14-02-2016
De Groninger dekhengst Macho Polo veroverde de derde plek tijdens de Friese Kampioenschappen indoor dressuur. De pas 6 jarige hengst in eigendom van de familie Brinkman van Stal Vredenheim te Grolloo staat sinds oktober in training bij Dressuurstal Feitsma en Van Hall. Hergen van Hall rijdt de hengst en brengt hem uit op wedstrijden. Het duo debuteerde samen in januari in de klasse Z1. Ze reden twee selectiewedstrijden en zo wisten ze zich te selecteren voor de finale van de Friese kampioenschappen. Deze finale bestond uit twee rondes. Tijdens de eerste ronde werden Macho Polo en van Hall tweede met een prachtig percentage van 67,35% achter Laura Zwart en Lumen Express. De beste acht combinaties mochten zondag terugkeren om de kaarten definitief te delen. De scores van de eerste ronde telden ook mee, wat zorgde voor een bijzonder spannende strijd. Macho Polo en van Hall reden een foutloze proef en haalde 62,65%. Gemiddeld met de eerste proef kwam het duo op 65% uit. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor een prachtige derde plaats. Esther Liano revancheerde haar eerste proef en won uiteindelijk de titel. Winnaar van vrijdag, Laura Zwart werd reservekampioen.
De familie Brinkman is zeer tevreden over deze nieuwe combinatie en is heel benieuwd wat de toekomst zal brengen. Macho Polo blijft dit jaar in training bij Hergen van Hall en staat dit jaar ter dekking bij Dekstation Henswoude te Oldeboorn.
De Vereniging Het Groninger Paard feliciteert hierbij de familie Brinkman met het behaalde resultaat. Op de hengstenkeuring 20 februari demonstreert Hergen van Hall Macho Polo om kwart voor drie in de HCH Manege te Steenwijk.

Macho Polo

Macho Polo