Uitslag keuring Midden

Keuring kring midden in Wieselmeten is weten

De regionale keuring van Het Groninger Paard midden Nederland was afgelopen zaterdag (9 juli) wederom op het landgoed De Ploeg te Wiesel. Er verschenen 11 paarden voor de keuring, geen groot aantal. Toch was het een geslaagde dag, mede door het unieke showblok met een grote variatie aan shows. De bezoekers van een keuring waren bij uitstek in de gelegenheid om de stand van zaken binnen de fokkerij van het Groninger Paard te beoordelen en kon zich ook proberen een voorstelling te maken van hoe de diverse hengsten fokken. Omdat er zowel merries als veulens waren, was te zien hoe afstammelingen van hengsten zich ontwikkelen van veulen tot volwassen dier.
De inspectie was in handen van mevrouw Sjoertje Hakvoort-Weerstand en zij werd bijgestaan door de juryleden Alike Bakker en Eline Koopman. De Modelmerrie Maartje (v. Mats) van Marijke Wiersma uit Wenum Wiesel werd dagkampioen. Het veulenkampioenschap ging naar het merrieveulen Fambine (v. Fambo) van Ingrid van der Pasch en het kampioensrozet ging mee naar het Drentse Witharen.
In het showblok rond het middaguur waren prachtige demonstaties te zien. Zo mende Kees Vermeer met gemak zijn vierspan zelfs in rengalop door de pionnen. Landgoedeigenaar Frans de Bruijn toonde zijn dekhengsten Mats (v. Gerlinus) en Borre (v. Bascal) . Evelien van der Mik had haar blonde vosmerrie Alexandra (v. Eros) thuis in Emst al ingespannen en kwam te voet naar het keuringsterrein. Als een hele mooie combinatie toonde deze Eros dochter haar kunnen. Daarna werd het publiek verrast met een pas des deux van een pas getrouwd stel. op Tebine (v. Gerlinus) en Nina (v. Hanno). Henk van Hartskamp had zijn paard Roos (v. Eendracht) ingespannen voor een ouderwetse kaasbrik.
De dag werd afgesloten met de zadelrubriek waar de jury het bestgaand rijpaard aanwees. Deze titel ging ook naar de Model merrie Maartje met amazone Nina Brotons uit Wenum Wiesel.
De organisatie kijkt zeer tevreden terug op de dag, de bezoekers hebben met veel genoegen de paarden bewonderd. Het was een gezellige dag met veel kijk plezier. Een leuk  filmpje  van Gerdien van Essen geeft u een goede indruk.
Uitslagen:

Veulens:
1a Fambine (v. Fambo x Gerlinus) veulenkampioen
2a Luna Unique (v. Macho Polo x Tideman W.)
Merries 4-7 jaar:
1a Cherise (v. Bascal x Fambo)
2a Twinkel (v. Erasmus x Alderik)

Merries >8 jaar:
1a Gytanne (v. Goldstern x Onno S.)

Modelmerries:
1a Maartje (v. Mats x Farao) DAGKAMPIOEN
vierspan vermeer2
1 Menke (v. Meinhold x Bascal)
1 Gerline (v. Gerlinus x Bascal)

Stamboekruinen
1a Otello (Orbaldo II x Eboniet).
1b Arjen (Alderik x Farao)

Uitslag Zadelrubriek:
1 Maartje (Mats)
2 Gytanne (Goldstern)
3 Twinkel (Erasmus)
4 Tebine (Gerlinus)
5 Nina (Hanno)
6 Menke (Meinhold)
7 Gerrit (Gerlinus)
8 Cherise (Bascal)