Keuringsverslag Terschelling

Keuring Het Groninger Paard Terschelling

Op maandag 8 augustus 2016 organiseerde paardenhoudersvereniging et Hossefolk een keuring voor Groninger Paarden in Hoorn op Terschelling.
Meneer Brouwer en mevrouw Hakvoort kwamen naar het eiland toe om de twee veulens en vier paarden voor opname te keuren.
De beide veulens waren van de hengst Elgar. Elgar geeft mooie veulens die goed kunnen bewegen en goed in het type staan.
Het beste veulen was Elvis van Terschelling (Elgar * Bascal) van Rients en Nienke Terpstra. Deze mooie zwartbles kan goed stappen en best draven. Hij kreeg dan ook een eerste premie. Er was eveneens een eerste premie voor het jonge merrieveulen Karenza (Elgar * Eboniet) van Piet Cupido. Het snittige veulen waardeerde zich in de bewegingen erg op.
Vier beste merries kwamen in de baan voor opname in het stamboek. Drie werden opgenomen met een eerste premie en één werd opgenomen met een tweede premie.
Op kop kwam te lopen de schimmel Werika (Bascal * Onno S). Deze mooie schimmel staat goed in het Groninger type en heeft een beste stap en draf. Als tweede werd Maya (Bataaf * Onno S) geplaatst. Een luxere merrie dan de nummer één met een goede stap en draf. De vos Amalia (Bascal * Alderik) heeft een mooi gebruik van het voor- en achterbeen, maar was in type de mindere. Deze drie merries zijn van Nienke en Rients Terpstra. Ze mogen allen naar de Centrale keuring om het sterpredikaat te kunnen behalen. De oudere merrie Emma (Eboniet * Brandt) van Piet Cupido werd opgenomen in het stamboek met een tweede premie. Deze mooie zware merrie heeft een prachtig front en een luxe hoofd.
De kampioensjerp was voor de drie jarige merrie Werika en het jeugdkampioenschap voor het hengstveulen Elvis van Terschelling. Voor deze mooie vertegenwoordigers van het Groninger Paard klonk het Terschellinger volkslied.

kampioenen

Het Terschellinger volksliet voor de kampioenen.

Elgar Wietze

Aangespannen show Elgar (v. Eros).