Meindert Kampioen Hengstenkeuring 2017

Zaterdag 25 februari 2017 was de jaarlijkse hengstenkeuring van de Vereniging Het Groninger Paard. In dit jubileumjaar wisten veel mensen de HJC manege in Tolbert te vinden. Er werden 15 hengsten ter keuring aangeboden, waarvan 6 nieuw te keuren hengsten.

We kijken terug op een geslaagde hengstenkeuring. Het publiek verzamelde zich al vroeg in de manege om getuige te zijn van  het meten, lineair scoren en de straatbeoordeling van zes  voor het eerst aangeboden hengsten. Twee hengsten, Eridanos en Alfa,  wisten de jury niet te overtuigen. De hengsten Lanzo B (v. Landos) eig. W.A. Brinkman, Grolloo, Lars (v. Landos) eig. P. Breedveld Exloërveen,  Elbo (v. Eliet) eig. D. van den Berg Oosterhesselen en Maistro Polo v.d. Pasop (v. Macho Polo) eig. J.C.M. Termeer,  Cromvoirt, werden aangewezen voor verdere veterinaire onderzoeken.

Gedurende de dag liet het merendeel van de al eerder goedgekeurde Groninger dekhengsten zich zien in de keuringsring. Diverse hengsten gaven in de middag demonstraties. Als dagkampioen 2017 werd door de jury aangewezen de hengst Meindert (Meinhold x Parcival) van mw. M. Merks –Beemsterboer uit Naarden. Het aanwezige publiek gaf de hengst Feiko (Fambo x Eros) de meeste stemmen en hij werd daarmee publiekskampioen. Feiko is in eigendom van Stal Hoeksema uit Hoogersmilde.

Publiekskampioen Hengstenkeuring 2017 Feiko (v. Fambo x Eros) geflankeerd door de fokker S. van der Werf en de eigenaresses A. Hoeksema en H. Blaauw foto Claudia Dermois

Kampioen Hengstenkeuring 2017 Meindert (v. Meinhold x Parcival) foto Claudia Dermois

Door de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen de heer F.J. Paas werden, de bij de dagkampioen en de publiekskampioen behorende versierselen, omgehangen. Meindert mocht daarna naar huis met een kampioenslint en een mooie, nieuwe deken. Het bestuur feliciteert de eigenaren met de behaalde resultaten!