Overlijden

4-01-2017

Op vier januari 2017 is op 80 jarige leeftijd dhr. Menger uit Adorp overleden. Een karakteristieke man met een duidelijke kijk op het Groninger paard en een duidelijke mening over het fokdoel. Hij heeft jarenlang de voorzittershamer vastgehouden van Kring Noord. Hij heeft 28 veulens gefokt, waaronder de dekhengst Herbert. Hij was nauw betrokken bij de Duitse fokkerij.

Roelof Menger met Sabina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 28 juli 2017 is ons lid en oud-bestuurslid Dolf van den Berg overleden. Dolf was met zijn markante ruin Bernado (v. Bascal) een promotor van het Groninger ras. Dolf is 77 jaar geworden. We wensen de nabestaanden en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies. “Het parcours is afgelegd, de teugels losgelaten”. 

 

Op 7 februari 2019 is Egbert Hagreis overleden. Hij was altijd als lid en hengstenhouder erg betrokken bij het klassieke Groninger Paard en zorgde ook met het halen van de hengst Landos af Hvarre uit Denemarken voortdurend voor bloedverversing. Hij stelde onderandere de hengsten Manningford Hermes, Bazalt, Bascal, Bataaf en Batavier via zijn station beschikbaar. Op dat station stonden ook verschillende trekpaardhengsten en Hoogheid. Hagreis is 80 jaar geworden.

Hagreis met Bazalt