Outsider Jeltje Dagkampioen

13- juli 2019 Tolbert.

De lintenmeisje Larissa en Melissa

Een mooie keuring met 24 inschrijvingen voor de Regio Noord. De keuring was aangevuld met drie paarden van Regio Midden, die zaterdag a.s. helaas niet doorgaat in verband met te weinig aanmeldingen. Er zijn zes paarden opgenomen in het stamboek. De groep merrieveulens werd aangevoerd door de in maart geboren Antje van Klein Klooster. v. Lanzo B. Stalgenoot en halfzus Lana werd als tweede opgesteld. gevolgd door  veulens van Lenard (Lorette) en Borre (Borkina). Deze vier veulens kregen een eerste premie. Er was een tweede premie voor Maaike v. d. Hamsterborg (v. Lenard). Bij de hengstveulens kon de jury twee eerste premies kwijt, waarbij het Elgar veulen Ewout van de Pasop als eerste op mocht stellen door het goede Groninger type. De voshengst Rubert (van de Gelderse hengst Rubus B.) uit de modelmerrie Orlina (v. Orbaldo II) liet een mooi constante verrichting zien. Doordat Ewout in de kampioensronde geleerd had dat draven gemakkelijker is dan over dranghekken springen kon hij de titel Veulenkampioen Regio Noord in ontvangst nemen voor zijn eigenaren Cisca Hiemstra en Frank van der Veen. De rubrieken werden afgewisseld met twee gebruiksproeven dressuur  en een Kür op Muziek van Lanzo vR. (ex Lanzo B) en zijn amazone Yvette van Boven. Deze combinatie won ook de rubriek bestgaand rijpaard, gevolgd door de twee Macho Polo kinderen, Marco en Veronia.
De kampioensrubriek werd gevuld door de 1 jarige merre Marinde, de driejarige Frieda (Fambo x Eros) een volle zus van de voormalig dekhengst Feiko) de vijfjarige Maaike R. van Formerum (Elgar x Bascal). De tienjarige Jeltje (v. Luctor van Zeelandia (vv Onno S.) x Gerlinus. De mooi uitgezwaarde vosmerrie Jasmijn (v. Batavier x Tell), de vijfjarige Marco (v. Macho Polo x Eendracht) uit de legendarische Hesta, zoals de omroeper Eddy Koringa dat omschreef en de 12 jarige Eros merrie Baukje van Sjeerina Apperlo. De outsider Jeltje combineerde haar harmonieuze type met een soepele fijne draf en mag zich Kampioen Regio Noord noemen. De merries Jasmijn en Jeltje mogen op  de Nationale keuring een gooi doen naar het Model predikaat. Uitnodigingen voor de Nationale om Ster te kunnen worden zijn: Marco, Maaike R. van Formerum, J. Esrha SL v. Eldorado x Hanno), en Frieda.

De foto’s zijn gemaakt door Gerbrand van Boven.