Prachtige fokdag op Terschelling

Op maandag 12 augustus organiseerde paardenhoudersvereniging et Hossefolk een fokdag voor Friese en Groninger Paarden op Terschelling.
Het was een prachtige dag met beste veulens een paarden, mooie shownummers, veel publiek en perfect keuringsweer. ’s ochtends kwamen de Friese paarden in de baan voor de diverse rubrieken.
Als intermezzo was er een prachtige show van de dekhengst Michiel 442 gereden door Lisanne Veenje. De vele toeristen en eilanders genoten van de prachtige dressuurshow van deze goedgekeurde hengst.
Na al deze zwarte parels kwamen er Groninger paarden in de baan. Het aantal was niet groot maar de kwaliteit was goed.
Het veulen Sari (Elius * Eboniet) van C. Schaap uit Baaiduinen kreeg een eerste premie en werd later reserve kampioen. Dit jeugdige veulen staat goed in het  Groninger type, heeft een goede stap en draaft met met bravoure door de baan.
De merrie Karenza (Elgar * Eboniet) van P. Cupido uit Lies werd opgenomen in het stamboek met een eerste premie. Ze mag naar de Centrale keuring om ster te worden. Ze heeft een sterke stap en een goede draf. Ze is best ontwikkeld.
Als laatste kwam de stermerrie Annemay (Ernst * Onno S.) van de familie Hoeve uit Hoorn in de baan. De hele mooie zwarte merrie heeft een prachtig front en is goed gebouwd. De stap en draf zijn zeer goed. Deze merrie mag naar de Centrale keuring om model te worden en werd de kampioen van de dag. Haar veelzijdigheid toonde dit paard later, door zeer goede punten te halen voor de bruikbaarheidsproef dressuur, gereden door Marjan Hoeve.

Margreet de Bruin-Kuipers

Et Hossefolk Terschelling