Corona preventie

Beste leden/ donateurs van de Vereniging Het Groninger Paard,

Hierbij laten wij u weten dat in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus alle activiteiten van het Groninger Paard opgeschort worden. Dit betreft vooralsnog het hengstenhoudersoverleg (18 maart) en de Algemene Vergadering (28 maart). In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen die voor onze activiteiten van toepassing zijn: Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijdt sociale contacten. Bel pas met huisarts als klachten verergeren. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. De werknemers van ons stamboekkantoor in Steenderen zullen ook thuis werken. Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland eerst tot en met 31 maart. De vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen worden op www.rijksoverheid.nl/coronavirus gepubliceerd.