Vernieuwing en verjonging van Vereniging het Groninger Paard

Afgelopen zaterdag 24 oktober vond de Algemene Leden Vergadering van de Vereniging het Groninger Paard plaats. Op deze vergadering is er een nieuw voltallig bestuur aangenomen om de leiding van de vereniging op zich te gaan nemen. Er heeft zich een jong en fris bestuur gevormd bestaande uit liefhebbers van het Groninger Paard en de fokkerij, met als voorzitter Hannah Kaptijn.

De Vereniging het Groninger Paard zet zich in voor het behoud en naamsbekendheid van het ras door middel van promotie en toezicht op de kwaliteit van het stamboek. Dit allemaal met het doel om de levensvatbare populatie Groningers te behouden door middel van het fokken van sterke en gezonde paarden die hoog scoren op veelzijdigheid, betrouwbaarheid, nuchterheid en kracht.

De vijf kandidaten die zich hadden aangemeld voor het nieuwe bestuur zijn afgelopen zaterdag allemaal aangenomen tijdens de ledenvergadering om daarmee het stokje over te nemen van Hinke Cnossen, die na jarenlange inzet voor de vereniging een stap terug doet. Er was vanuit de leden veel hulde en dankbaarheid voor haar jarenlange inspanningen.

Het bestuur bestaat voor het eerst sinds jaren ook uit een jongere generatie Groninger liefhebbers- en fokkers. Dit zorgde voor enthousiaste reacties onder de leden. Gerrit Tacken, voorzitter van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen waar het Groninger Paard één van is, feliciteert het nieuwe bestuur en de vereniging met deze ontwikkeling.
Een nieuw, jong en energiek bestuur zal de Vereniging het Groninger Paard en het ras met plezier voortzetten, en daarmee dit fantastische ras weer verder op de kaart gaan zetten. Het nieuwe bestuur zal aankomende tijd nog ondersteund worden door de gewaardeerde oud-bestuursleden Peter Kats en Harm Beekhuis.

Nieuwe bestuursleden:

Hannah Kaptijn – Voorzitter
Kristel van der Wal
Sanne Merks
Lotte Merks
Aldert Omta