In Memoriam: Meike Merks

In Memoriam: Meike Merks

Op 7 december is Meike Merks aan de gevolgen van kanker overleden. Op 57 jarige leeftijd laat zij haar man, drie dochters en kleindochter achter.

Altijd bezig, altijd onder de mensen. Dat was deel van wie Meike was. Dat wordt wel duidelijk wanneer je op een rijtje ziet wat ze allemaal deed. Daaruit blijkt ook dat Meike een echt paardenmens was. Als hoofdredacteur van de MenSport heeft ze jarenlang veel mensen gefotografeerd en geïnterviewd. Met haar man Henk fokte ze vroeger Fjorden, en samen met haar dochters was ze actief binnen het Shetland Pony Stamboek. Hoewel haar dochters inmiddels allang uit de Shetlanders gegroeid waren, bleef Meike zich binnen de PR-commissie inzetten voor het stamboek. Ook droeg Meike als bestuurslid van de Hoofdstad Aanspanning van 2012 tot 2019 zorg voor de PR en stond ze als groom achterop de wagen bij paramenner Dinja Steenkamp.

Doordat Meike en haar gezin in 2013 de Groninger hengst Meindert fokte, kwam ze in aanraking met de Groningers. Naast de paarden was Meike in het voorjaar druk thuis met de schaapskudde, als topverlosser van het gezin. Daarnaast runde ze haar Ponywebwinkel, waarbij ze de laatste tijd werd ondersteund door haar dochter.

Hoewel Meike graag tijd voor een ander vrijmaakte, en voor vele een lieve vriendin was, kwam het gezin altijd op de eerste plaats. Meike is tot het allerlaatste moment zeer hoopvol en optimistisch gebleven. Uiteindelijk was dit niet langer genoeg en is haar leven geëindigd.

Wij wensen Meike’s gezin en andere naasten veel sterkte met dit enorme verlies. De herinneringen aan een mooi mens blijven.