Aandachtspunten Identificatie en Registratie paarden vanaf 21 april 2021

Aandachtspunten Identificatie en Registratie paarden vanaf 21 april 2021

Zoals op 7 januari ook al is gepubliceerd op de website, komt er vanaf 21 april 2021 een registratieverplichting voor paardenhouders in Nederland waar strenge regels aan zijn verbonden. Belangrijke basisinformatie is al te vinden dit nieuwsbericht, maar hieronder nog enkele nieuwe informatie en belangrijke aandachtspunten.

  • Elke bedrijfsmatige of particuliere locatie waar paarden worden gehouden dient te worden geregistreerd. Hiervoor dient tijdig een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) te worden aangevraagd bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).
  • Vanaf 12 april is het mogelijk om bij de RVO paarden te koppelen aan het UBN van de locatie waar ze gehouden worden.
  • Voor 12 april is het zinnig om alvast te checken of uw gehouden paarden geregistreerd staan in de Nederlandse database van de RVO. Dat kan hier. Het kan zijn dat sommige paarden, vaak met verouderd of buitenlands paspoort, niet te vinden zijn. Is dit het geval bij uw Groninger paard(en)? Neem dan contact op met het stamboekkantoor.
  •  Paarden die verkocht of overleden zijn maar nog wel op uw naam staan, dienen afgemeld te worden bij het stamboek waar het paspoort is uitgegeven.

Lees ook nog even ons vorige nieuwsbericht hierover door ter aanvulling. Bovenstaande punten dienen voor 21 april 2021 verwerkt te zijn, want vanaf dan kunnen er controles uitgevoerd worden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Vereniging het Groninger Paard