Geslaagde keuring West!

Geslaagde keuring West!

Afgelopen zaterdag 26 juni hebben we een hele geslaagde eerste regionale keuringsdag gehad! Het was weer als vanouds met vele Groninger paarden en een gezellige sfeer. We willen heel graag onze sponsoren VitalBix, PIPPA equestrian soap, Patricia’s bloemenboetiek en Stal Nieuwland heel erg bedanken voor het mede mogelijk maken van deze stralende dag. Hartelijk dank voor de mooie foto’s gemaakt door Patricia Gans.

Hieronder een deel van het keuringsverslag van inspecteur dhr. Arie de Jong, die uitgebreider zal verschijnen in het vereningsblad.

‘De aftrap van het keuringsseizoen werd gedaan op 26 juni 2021 in Wijdewormer, bij Stal Nieuwland. Een goed georganiseerde keuring op een prima locatie. Hulde aan allen die hier op welke manier dan ook bij betrokken waren. De beoordeling werd gedaan door dhr. Lei Linders en ondergetekende.

Rubriek 1: Merrieveulens

Hier kwam aan bod Sophia v. Nieuwland, geb. 25 maart, v. Mattie v. Nieuwland m.v. Lancelot, in eigendom van J. en S. Zandvliet. Sophia is een lang gerekt veulen die wat meer Groninger uitstraling zou mogen hebben. Is goed ontwikkeld met een sterk bewegingsmechanisme. Sophia behaalde een 1e premie.

Rubriek 2: Hengstveulens

In deze rubriek hadden we Boekhorst Buonavita del Re, geb. 11 april, v. Boudewijn, m.v Vitens, in eigendom van G.A. Smit. Het veulen staat voldoende tot goed in het type, correct gebouwd. Zou in de stap wat meer lengte mogen hebben. Boekhorst Buonavita del Re behaalde een 1e premie en werd aangewezen als veulenkampioen!

Rubriek 3: 3-jarige merries

Nusiena, v. Alexandro P (KWPN)m.v. Landos af Hvarre, in eigendom van. J. en S.. Zandvliet. Nusiena is een correct gebouwde merrie, wat lang in het middenstuk, die wat meer Groninger uitstraling zou mogen hebben. Sterke en correcte beweging. Zij behaalde een 1e premie.

Rubriek 4: stamboekmerries 4 t/m 7 jaar

Legende v. Nieuwland v. Lancelot, m.v Bascal, fokker en eigenaren J. en S. Zandvliet. Legende staat voldoende in het type. Zou in de bovenlijn wat sterker mogen zijn, met name in het rug gedeelte. Staat wat nauw in het voorbeen en heeft de neiging achter wat wijd te gaan. Legende behaalde een 2e premie.

Zelda v. Nieuwland v. Roman Lifestyle W, m.v Bascal, tevens in eigendom van J. en S. Zandvliet. Zelda is een kolossale, correct gebouwde merrie die voldoende tot goed in het type staat met een royale stap. Zij behaalde een 1e premie en behaalde later in de ochtend het dagkampioenschap met name door haar constante en ontspannen manier van bewegen.

Rubriek 5: stamboekmerries 8 jaar en ouder.

Hier kwam Wilma, geb. 2003, v. Herbert, m.v Orbaldo, in eigendom van J. en S. Zandvliet aan bod. We hebben het hier over een merrie van 18 jaar die in een mooie keuringsconditie werd gepresenteerd enhebben Wilma een 1e premie toegekend.

Rubriek 6: stamboekruinen

Hier begonnen we met Lamar v. Nieuwland, geb. 2015, v. Landos af Hvarre, m.v Bascal, in eigendom van M. Arends-Kee. Lamar is een correct gebouwd en aansprekend paard, staat voldoende tot goed in het type. Lamar behaalde een 1e premie en werd als tweede geplaatst.

Vervolgens Lowland v. Nieuwland, geb. 2017, v. Lenard, m.v Brandt, in eigendom van K. de Groot. Lowland staat goed in het type, is correct gebouwd en heeft een mooie uitstraling. Lowland behaalde een 1e premie en werd als eerste geplaatst.

Het keuringsgedeelte werd afgesloten met een zadelrubriek. Hierin twee deelneemsters die op een enthousiaste manier hun paarden voorstelden. De wijze van galopperen zorgde ervoor dat als 1e werd geplaatst Limited Edition, geb. 2016, v. Louis, m.v Nina, in eigendom van. M.Roeleveld. Als tweede geplaatst Lowland v. Nieuwland, geb. 2017, v. Lenard, in eigendom van. K, de Groot.’