Stralende keuring Midden!

Stralende keuring Midden!

Afgelopen zaterdag 3 juli was de regio Midden aan de beurt voor de keuring! Het was weer als vanouds op locatie landgoed de Ploeg, waar Familie de Bruijn ons een warm welkom heeft geheten. We hadden stralend weer en het was een gemoedelijke dag. We willen nogmaals graag onze sponsoren VitalBix, PIPPA equestrian soap, Ponywebwinkel en Landgoed de Ploeg heel erg bedanken voor het mede mogelijk maken van deze mooie dag. Dorien Schaap heeft prachtige foto’s gemaakt.

Hieronder een deel van het keuringsverslag van inspecteur dhr. Arie de Jong:

Regionale keuring midden was op 3 juli op het Landgoed de Ploeg in Wenum Wiesel. Fijn om bij de fam. De Bruijn te gast te zijn. Goed en mooi verzorgd keuringsterrein. De paarden zijn beoordeeld door S. Hakvoort en ondergetekende.

We zijn de keuring gestart met de veulens. Eerst merrieveulen Lola, V. Borre, m.v. Hanno, fok./eig. Maatschap de Ploeg. Lola is een lang gerekt veulen en staat voldoende tot goed in het type, heeft een mooie stap en een correcte draf. Zij behaalde een 1e premie. Er waren twee hengstveulens. Obelix, v. Oscar, m.v Erik-T, fok./eig. A.A.J. v.d. Burg, kreeg een 1e premie en werd als 1e geplaatst. Rico, v. Rubus B, m.v Orbaldo II, fok./eig. A.A.J. v.d. Burg. Rico kreeg een 1e premie en werd als 2e geplaatst.

Als veulenkampioen werd aangewezen Obelix waarbij met name de sterke manier van bewegen, met veel front, de doorslag gaf.

In de stamboekmerries 4 t/m 7 jaar presenteerde zich de merrie Tammy, v. N.N. m.v Batavier, eig. K.v.d. Wal. Zij kreeg van ons een 2e premie wegens bemerking in de stand van het voorbeen en een korte bouw. Bij de stermerries kwam Elina, v. Erik-T, m.v. Amethist(KWPN), fok./eig. A.A.J. v.d. Burg aan bod, om voor het predikaat model in aanmerking te komen, zou zij meer aansluiting moeten hebben in het type. Zij kreeg van ons een 1e premie.

De Modelmerries waren Nina, 18 jaar, v. Hanno, m.v. Banier, fok./eig. Maatschap de Ploeg, Maartje, 12 jaar, v. Mats, m.v Farao, eig. mevr. M.Wiersma en Orlina, 9 jaar, v. Orbaldo II, m.v Amethist, fok./eig. A.A.J.v.d. Burg. De drie modelmerries die allen op een correcte manier werden gepresenteerd zijn door ons in catalogus volgorde geplaatst waarbij Maartje uitgenodigd werd om aan het dagkampioenschap deel te nemen.

In de zadelrubriek waren er vijf deelnemers: Tammy v. N.N, Elina v. Erik-T, Nina v. Hanno, Maartje v. Mats en Orlina v. Orbaldo II. In de manier van rijden/presenteren zat wat verschil v.w.b de ervaring en het gereden zijn. Als 1e werd geplaatst Maartje die een mooie constante verrichting liet zien met drie correcte basisgangen als 2e Tammy, netjes voorgesteld en gereden, fijn gebruikspaard. Vervolgens geplaatst Orlina, Elina en Nina.

De keuring werd afgesloten met het aanwijzen van de dagkampioen. Dit kampioenschap werd behaald door de model merrie Maartje.

A.de Jong (inspecteur)