Een hele mooie keuring Regio Noord!

Een hele mooie keuring Regio Noord!

Afgelopen zaterdag 17 juli hadden we een hele geslaagde keuring Noord op de HJC Manege in Tolbert! Het was een fantastische dag met veel deelnemers, veel publiek en veel eerste premies! Een hele mooie dag voor het Groninger Paard. We willen alle deelnemers, vrijwilligers en in het speciaal de sponsoren VitalBix, Bouquette Fleurs, PIPPA en Decathlon Groningen van harte bedanken! Er zijn ook fantastische foto’s gemaakt door Claudia Dermois.

Hieronder een beknopte versie van het keuringsverslag van Inspecteur Arie de Jong:

‘De vierde keuring op rij was de beurt aan de regio noord op 17 juli. We waren te gast op de vertrouwde locatie van de HJC manege in Tolbert. De paarden werden beoordeeld door M.Bloemendal en B.Pleijter.

Door het grote aantal hengstveulens zijn deze beoordeeld in twee groepen (even en oneven catalogusnummers) Waarbij de eerste twee van elke groep weer terug kwamen voor plaatsing, en uit deze vier een kandidaat werd aangewezen om mee te strijden voor het veulen kampioenschap. Uit de beide groepen kwamen de volgende beste veulens:

  • 1. Op de Heegswal Enos v. Eckstein’s Eminenz, m.v. Extase, fok./eig. C.Dekker.
  • 2. Ebel v.d. Houw, v. Eckstein’s Eminenz, m.v. Gerlinus, fok./eig. D.v.Huis.
  • 3. Lucas v.d Pasop, geb. 23 april, v. Landos af Hvarre, m.v. Extase, fok./eig. Comb.Hiemstra/v.d. Veen.
  • 4. Lex S v. Klein Klooster, geb. 23 maart, v. Lenard, m.v. Herbert, eig. D.H. Severins-Wieringa.

Bij de merrieveulens werden als beste geplaatst:

  1. Beaudine v. Maistro Polo v.d Pasop, m.v. Tammo, fok./eig. J.J. en M.K. Warringa.
  2. Ella v. Klein Klooster v. Eckstein’s Eminenz, m.v. Eros, fok./eig. R.Kamps.

Alle veulens, zowel merries- als hengsten, kregen een eerste premie. Beaudine mocht zichzelf uiteindelijk veulenkampioen noemen, die liet zien over mooie gedragen bewegingen te beschikken met daarbij een aansprekend Groninger type.

Bij de 3 jarige merries werd Wietske J als eerste geplaatst, v. Maistro Polo v.d. Pasop, m.v. Lancelot, fok./eig. H.Schuurmans. Heeft een aansprekend type, komt nog wat jeugdig over. Maakt een mooie houding in de beweging. Bij de stamboekmerries 4 t/m 7 jaar werd Femke B voorop geplaatst, v. Fambo, m.v. Onno S, eig. W.A. Brinkman. Aansprekend paard in het type met een mooie aankijk. Zou iets royaler en meer vanuit het achterbeen mogen bewegen.

Er deden drie stermerries mee, die alle drie beloond werden met een eerste premie. Voorop geplaatst werd Leonie v.d. Pasop v. Landos af Hvarre, m.v. Biret, eig. J.Schenkel-Lantinga. Mooie royale merrie die goed in het type staat, beweegt voldoende en met kracht, zou het voorbeen iets meer weg mogen zetten. Zij werd aan het eind van de dag aangewezen als Dagkampioen! Samen met Mascha v. Macho Polo, m.v. Eendracht. Fok./eig. H.Kalk komen ze in aanmerking voor het predicaat Model.

Bij de Stamboekruinen werd als eerst geplaatst Marco v. Macho Polo, m.v. Eendracht, eig. W.A. Brinkman. Aansprekend paard die goed in het type staat met een goede manier van bewegen.

De keuring werd afgesloten met de zadelrubriek. Hierin negen deelneemsters. Paarden werden zonder uitzondering correct en gehoorzaam gepresenteerd. Waarbij zeker bij de eerste drie geplaatsen de verschillen minimaal waren. Als 1e werd geplaatst Rosetta, v. Macho Polo, eig. L.J. Biewenga-de Grijp, 2e Lanzo B, v. Landos af Hvarre, eig. J.van Rensen als 3e Marco, v. Macho Polo, eig. W.A. Brinkman.