Sonja en Fambine nationale kampioenen Groninger Paard!

Sonja en Fambine nationale kampioenen Groninger Paard!

Afgelopen zaterdag 4 september was het tijd voor de laatste keuring van het seizoen; de Nationale Keuring! Het was wederom een stralende dag met fantastisch mooie Groningers, fijne mensen en hardwerkende vrijwilligers. Dank iedereen voor jullie deelname, enthousiasme en hulp die deze dag heeft doen slagen! Claudia Dermois heeft wederom fantastische foto’s gemaakt op deze dag. Hieronder het keuringsverslag van inspecteur A. de Jong:


Zaterdag 4 september waren we te gast bij de HJC manege in Tolbert voor de nationale keuring. Het was een fijne en goed verlopen keuring met mooi keuringsweer in een perfecte en mooi aangeklede baan.

De paarden zijn beoordeeld door S.Weerstand en L. Linders. Paarden die dit jaar niet op een regionale keuring zijn geweest, zullen door mij wat uitgebreider worden genoemd.

Hengstveulens

Als 1e geplaatst, Mentko v. Zathe Catharina, geboren 13 juli, v. Maistro Polo v.d. Pasop, m.v. Ede, fok./eig. M.H. de Harder. Mentko is een nog jong veulen, staat goed in het type en beweegt goed en krachtig door het lichaam. Als 2e geplaatst Marko v. ’t Kotman, geb. 6 mei, v. Maistro Polo v.d. Pasop, m.v. Landos af Hvarre, fok./eig. H.H. Averink. Marko staat goed in het type, spreekt aan door de sterke beweging in draf. 3e geplaatst Mr. Dex B v. Vredenheim, v. Maximus v. Vredenheim, eig. W.A. Brinkman, correct veulen met correcte presentatie. 4e Exel v. Klein Klooster, geb. 11 maart, v. Eckstein’s Eminenz, m.v. Gregor, fok./eig. R.Kamps. Exel staat voldoende in het type, zou in beweging wat meer mogen overtuigen. Alle veulens behaalden een 1e premie.

Merrieveulens

Als 1e geplaatst Sonja, geb. 14 mei, v. Lauriner, m.v. Meinhold, fok./eig. H.F.Cnossen. Sonja staat goed in het type, is een lang gelijnd veulen met een sterke ruime beweging. Met name de beweging zorgde er ook voor dat zij het veulenkampioenschap op haar naam wist te schrijven. 2e Beaudine, v. Maistro Polo v.d. Pasop, fok./eig. J.J. Warringa en M.K. Warringa, 3e Festha, v. Eckstein’s Eminenz fok./eig. H.Kalk. 4e Clara Fia, geb. 5 juli, v. Lauriner, m.v. Elgar, fok./eig. H.F. Cnossen. Clara Fia moet zich nog wat meer ontwikkelen, waardeert zich op in beweging. Deze veulens behaalden een 1e premie.

3 jarige merries

Als 1e geplaatst Mabel, v. Maistro Polo v.d. Pasop, eig. W.J. Sassen, 2e Wietske J, v. Maistro Polo v.d Pasop, fok./eig. H. Schuurmans. Beide paarden behaalden een 1e premie en voldoende punten om definitief ster te worden.

Stamboekmerries 4 t/m 7 jaar

Als 1e geplaatst Fambine, v. Fambo, eig. M.E. Vonk, vervolgens Rosemarie v.d. Kolkweghoeve, v. Borre, eig. T.v. Schendel en Femke B, v. Fambo, eig. W.A. Brinkman. Deze merries behaalden alle drie een 1e premie en voldoende punten om definitief ster te worden.

Stermerries.

Als 1e geplaatst, Leonie v.d. Pasop, v. Landos af Hvarre, eig. J.Schenkel-Lantinga. Zij behaalde voldoende punten om definitief model te worden. 2e Rosetta, geb. 2015, v. Macho Polo, m.v. Herbert, eig. L.J. Biewenga- de Grijp, Rosette staat goed in het type en presenteerde zich met een sterke beweging. Zij behaalde voor de 1e keer voldoende punten om in aanmerking te kunnen komen voor het predikaat modelmerrie. 3e Mascha, v. Macho Polo, fok./eig. H.Kalk. Zij behaalde voldoende punten voor het model predikaat. 4e Frieda, geb. 2016, v. Fambo, m.v. Eros, eig. S.F.v.d. Werf. Frieda behaalde een 1e premie maar blijft voorlopig ster.

Modelmerries

Hierna presenteerden zich drie modelmerries, t.w. Bonheur geb. 2002, v. Meinhold, m.v. Eendracht, eig. H.F.Cnossen, Nobelle, geb. 2012, v. Landos af Hvarre, m.v. Bascal, fok./eig. H.H.Averink en Faridah, geb. 2015, v. Meinart, m.v. Farao, eig. M.Kamies. Drie mooie modelmerries waarbij tussen de eerst genoemde en de andere twee een behoorlijk leeftijdsverschil zit. Uitgenodigd om mee te doen voor de titel dagkampioen werd Nobelle.

Stamboekruinen

Als 1e geplaatst Maico v. Vredenheim, v. Macho Polo, fok./eig. W.A. Brinkman, 2e Marco, v. Macho Polo, eig. W.A. Brinkman, 3e Eberhart, v. Eros, eig. T.Noordenbos. Zij behaalden allen een 1e premie en voldoende punten om definitief ster te worden.

Hierna kwamen de kandidaten binnen om mee te doen voor het dagkampioenschap. In kwaliteit en presentatie paarden die dicht bij elkaar lagen. Gezien de fijne weersomstandigheden voor een keuring presenteerden zij zich allen nog mooi fit, uiteindelijk ging het dagkampioenschap naar Fambine, geb. 2016, v. Fambo, m.v. Gerlinus, fok. Mevr, v.d. Pasch, eig. Mevr. M.E. Vonk. Fambine is in alles een correcte merrie met een constante aansprekende presentatie.

Na een demonstratie freestyle door Kirsten Schenkel met Leonie v.d. Pasop werd de dag afgesloten met de zadelrubriek. Hierin zeven deelnemers die hun paarden op een nette manier in drie gangen presenteerden. De top 3 plaatsing was als volgt. 1e Elvis fan Sleat, v. Elgar. eig. L.Agricola, 2e Marco, v. Macho Polo, eig. W.A. Brinkman, 3e Maico v. Vredenheim, v. Macho Polo, eig. W.A. Brinkman.