Jubileum Hengstenkeuring 2022

Jubileum Hengstenkeuring 2022

2022 is alweer een tijdje in volle gang en dat betekent ook dat het nieuwe dekseizoen weer langzaam dichterbij komt. En zoals altijd, wordt deze geopend door de Hengstenkeuring!

Deze vindt dit jaar plaats op 19 februari bij de HJC Manege in Tolbert. Door versoepeling van de maatregelen is er publiek toegestaan en zullen we van deze hengstenkeuring een spetterende jubileum editie maken! Zo zullen er extra presentjes zijn voor het aanwezige publiek, zal er een jubileum loterij worden georganiseerd, zal de promotiestand aanwezig zijn met speciaal jubileum artikel en ligt er mogelijkheid voor een showprogramma. Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt door diverse zeer gewaardeerde sponsoren, zoals hieronder beschreven. Twijfel dus niet en kom 19 februari naar de hengstenkeuring!

Er zijn wel nog enkele Corona maatregelen waar u zich aan dient te houden bij bezoek. Zo dient een geldige QR code te worden getoond voor toegang tot de kantine. Daarnaast zal er een mondkapjesplicht zijn bij beweging door alle binnenruimtes van de manege. Tevens vragen we u zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren en bij klachten thuis te blijven.

Hieronder staat het programma weergegeven. De keuring start om 09.30uur met het lineair scoren op het harde. De programmaboekjes waarin alle informatie over de hengsten staat zijn op de dag zelf te koop. De entree is gratis.

Voor hengsten eigenaren zijn de richtlijnen voor de Hengstenkeuring als volgt:

Rubriek B

Rubriek B (nieuw te keuren hengsten) worden voor het eerst gekeurd. Voor opgave van deze hengsten is een aanmeldformulier voor rubriek B opgesteld, zie hier. Er zal dan op locatie tevens professioneel fotomateriaal gemaakt worden.

Rubriek C1

Rubriek C1 hengst Rio dient op locatie in Tolbert voor de jury zijn bruikbaarheidsproef te tonen. Aanmelding voor rubriek C1 kan via dit specifieke aanmeldingsformulier. Er zal van Rio ook op locatie professioneel fotomateriaal gemaakt worden.

Rubriek C2

Rubriek C2 hengsten dienen tevens op locatie getoond te worden aan de jury voor verlenging van de deklicentie. Tevens is er de mogelijkheid om een show of demonstratie te geven. Hierbij zal ook professioneel fotomateriaal gemaakt zal worden. Ter bevestiging dient dit aanmeldingsformulier ingediend te worden.

Rubriek C3/D

Rubriek C3 of D hengsten zijn vrijgesteld van presentatie, maar wel van harte welkom om zich te tonen op de Hengstenkeuring of een show of demonstratie te geven. Er zullen dan ook professionele foto’s worden gemaakt. Opgave hiervoor kan via dit formulier.

Uw hengst(en) aanmelden voor de Hengstenkeuring is mogelijk tot 12 februari 2022.

Mochten de corona maatregelen tegen verwachting toch weer strenger worden in aanloop naar de hengstenkeuring, zal mogelijk het al dan niet toestaan van publiek mogelijk kunnen worden herzien, wat ook gevolgen heeft voor de overige richtlijnen van de keuring. Het bestuur zal hierover verslag blijven doen en in contact blijven over de mogelijkheden.