Groninger Paard online dressuur- en mencompetitie 2022 Voorjaar/Zomer

Groninger Paard online dressuur- en mencompetitie 2022 Voorjaar/Zomer

Na het succes van de meerdere Groninger Paard online dressuurcompetities komt deze weer terug! En dat niet alleen, ook de menners onder de Groninger Paard liefhebbers krijgen dit jaar de kans om hun menskills op de proef te stellen. Vanaf 15 april tot en met 15 augustus zullen zowel een eerste online dressuur- als mencompetitie beschikbaar zijn voor deelname van zowel leden als niet-leden met een Groninger, waarna de besten van deze competities hele gave prijzen kunnen winnen.

Dressuurcompetitie

De dressuurcompetitie zal grotendeels dezelfde vorm hebben als de Wintercompetitie van 2021, waarbij opgenomen dressuurproeven verstuurd dienen te worden naar de Vereniging, waarna deze worden beoordeeld door externe KNHS jury Erik van Dellen. Na inzending zal de proef zo snel mogelijk, maar binnen maximaal 5 dagen beoordeeld worden en ontvang je je protocol retour.

Ditmaal wordt er gewerkt met de KNHS proeven, maar kan er nog wel door de combinaties zelf gekozen welke proef ze willen rijden. Hierbij kan gekozen worden uit:  

Door mee te doen aan de dressuurcompetitie zijn weer fantastische prijzen te winnen! Wat precies, dat houden we nog even spannend. Houd hiervoor onze nieuwskanalen goed in de gaten!

Het insturen van een proef kan meerdere keren van 15 april tot en met 15 augustus, door te mailen naar bestuur@hetgroningerpaard.nl. Deelname kost €15 euro per keer en zal gefactureerd worden door het stamboek. Niet leden dienen hiervoor hun factuurgegevens bij deelname door te geven. Graag bij deelname tevens vermelden welke proef is verreden, de naam van ruiter en paard, en of je al dan geen toestemming geeft voor publicatie van (fragmenten van) de proef op de social media van Vereniging het Groninger Paard.

Mencompetitie

De mencompetitie zal grotendeels hetzelfde werken als de dressuurcompetitie. De opgenomen menproef (dressuur) dient ook verstuurd te worden naar Vereniging het Groninger Paard, waarna deze beoordeeld wordt door een ervaren menjury- en instructrice. Na inzending zal de proef zo snel mogelijk, richtlijn maximaal binnen 3 dagen, worden beoordeeld en ontvang je je protocol retour.

Voor de beste menners van de competitie zijn er fantastische prijzen beschikbaar gesteld.

  1. Rozet + Menclinic van Bram Chardon
  2. Rozet + Menclinic van Bram Chardon
  3. Rozet + Groninger Paard menschort

De beste twee menners van de competitie winnen een menclinic van de enige echte Bram Chardon! Bram Chardon is bewezen getalenteerd en ervaren menner in zowel vierspan met paarden en pony’s, en heeft hierin meerdere Europese en Wereldkampioenstitels op zijn naam staan. De 2 winnaars krijgen de kans om met Bram hun menkwaliteiten te ontwikkelen en een kijkje te nemen op hun stal in Ter Hoorn.

Bram Chardon

Er wordt gewerkt met KNHS menproeven. Er kan gekozen worden uit:

  1. KNHS B proef 73 alle spanspoorten
  2. KNHS L proef 75 alle spansoorten
  3. KNHS M proef 77 enkelspan
  4. KNHS M proef 79 meerspan

Het insturen van de menproef kan meerdere keren van 15 april tot en met 15 augustus, door te mailen naar bestuur@hetgroningerpaard.nl. Deelname kost €15 euro per keer en zal gefactureerd worden door het stamboek. Niet leden dienen hiervoor hun factuurgegevens bij deelname door te geven. Graag bij deelname tevens vermelden welke proef is verreden, de naam van ruiter en paard(en), en of je al dan geen toestemming geeft voor publicatie van (fragmenten van) de proef op de social media van Vereniging het Groninger Paard.

Lees voor deelname goed de speciaal opgestelde reglementen door. Dan is het opzadelen/inspannen en gaan! We wensen jullie heel veel succes en plezier en hopen op veel deelname en enthousiasme.