Keuringsverslag Regio Midden

Keuringsverslag Regio Midden

Afgelopen zaterdag 2 juli is ons keuringsseizoen officieel van start gegaan! We hadden een prettige eerste regionale keuring in Wenum Wiesel waarbij we te gast waren bij Fam. de Bruijn, wat zoals altijd weer fijn en vertrouwd aanvoelde. Een mooi aangekleed terrein, fijne verzorging, schitterend keuringsweer, enthousiaste vrijwilligers en goede Groningers in de ring waren de ideale omstandigheden voor een mooie dag! We willen nogmaals onze sponsoren Hoefsmederij Sjoerd van Kammen, Leonie Laterveer Mestonderzoekcheck en Landgoed de Ploeg bedanken voor het mede mogelijk maken van deze dag. De paarden zijn beoordeeld door A. de Jong en L. Linders, hieronder volgt een kort juryverslag.

We zijn de dag gestart met de stamboekopname van de merrie Elsiena v. Nieuwland en de twee ruinen Eelco v.d. Pasop en Ewout v.d. Pasop. Deze lieten op het harde al een goede indruk achter zowel qua exterieur als gedrag, voor het laatste complimenten aan de eigenaren.

Rubriek hengstveulens

Hier kwam aan bod het veulen Boekhorst Bendecido, geb. 22-03-2022, v. Boudewijn, m. Woberlina II, m.v. Osmium, fokker/eigenaar: G.A. Smit. Bendecido is een wat licht veulen met een correcte bouw. Hij beweegt goed en correct en heeft hierbij veel souplesse. Bendecido kreeg een 1e premie en werd tevens aangewezen als veulenkampioen!

Rubriek stamboekmerries 4 t/m 7 jaar

In deze rubriek begonnen we met Elsiena van Nieuwland, geb. 2016, v. Ede, m. Wusiena, m.v. Ramires, fokker J. en S. Zandvliet en in eigendom van B. Ketelaar. Elsiena staat goed in het type en is in haar totaliteit een erg aansprekend paard. Ze draaft ruim en met kracht, maar zou in de stap het voorbeen iets verder weg mogen zetten. Elsiena werd beloond met een 1e premie.

Vervolgens Tammy, geb. 2015, v. onbekend, m. Jasmijn, m.v. Batavier, fokker M. Kalk en in eigendom van K. v.d. Wal. Tammy stapt en draaft voldoende maar zou wat droger in het beenwerk mogen zijn en komt iets te kort in het type. Tammy kreeg een 2e premie toegekend.

Rubriek modelmerries

Nina, geb. 2003, v. Hanno, m. Charlotte, m.v. Banier, fok./eig.: Maatschap de Ploeg. Nina is een goed bewaard gebleven modelmerrie waarbij op stand de leeftijd wel wat aan te zien is maar wanneer ze eenmaal beweegt dit ook weer snel vergeten is.

Rubriek stamboekruinen

Als eerst kwam in de ring de 4-jarige Eelco v.d Pasop, v. Elbo, m. Brigitta, m.v. Extase, eigenaar P. Eerhart. Eelco is een mooie zwaar gebouwde ruin, die goed in het type staat en goed kan bewegen. Neigt een klein beetje naar toontredend in de beweging.

Vervolgens Ewout v.d Pasop, geb. 2019, v. Elgar. m. Brigitta m.v Extase, tevens in eigendom van P. Eerhart. Ewout is een mooie correct gebouwde grote ruin die goed in het type staat. De beweging zou iets meer kracht uit mogen stralen.

Beide ruinen kregen een 1e premie en in de plaatsing kwam Eelco voorop te staan, wegens iets meer overtuiging in type en beweging.

Zadelrubriek

De zadelrubriek had drie deelneemsters met de paarden Tammy, Nina en Borre. Deze rubriek werd gewonnen door Tammy gereden door K. v.d Wal, vervolgens geplaatst Nina en Borre. Tammy liet in deze rubriek de meest constante verrichting zien. Nina heeft soms nog wat problemen met de galop en bij Borre ontstond even een kleine hapering. Niettemin complimenten aan de laatste twee jeugdige amazones.

Dagkampioenschap

De keuring werd afgesloten met het aanwijzen van de dagkampioen. Voor het kampioenschap traden aan Elsiena v. Nieuwland, Nina en Eelco v.d. Pasop. Elsiena werd aangewezen als kampioen van de dag, wat zij te danken heeft aan het type en haar correcte en krachtige manier van bewegen.