Keuringsverslag Regio Noord

Keuringsverslag Regio Noord

Afgelopen zaterdag 16 juli was het de beurt aan regio Noord voor de regionale keuring. Deze keuring vond plaats op de welbekende locatie in Tolbert, de HJC Manege. We hadden prachtig weer erbij en het belangstellend publiek was in ruime mate aanwezig. Samen met een prima hoeveelheid deelnemers in de ring en een prettige sfeer resulteerde dit in wederom een geslaagde keuringsdag! De paarden zijn beoordeeld door A. de Jong (inspecteur), M. Kalk en B. Pleyter, hieronder volgt een verkort juryverslag. Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Claudia Dermois, meer foto’s kunt u bekijken en nabestellen via deze link!

Merrie- en hengstveulens

De rubriek waarmee de keuring werd geopend bestond uit een groep van acht merrieveulens, in leeftijd variërend van één maand tot vijf maanden oud. De 1e premies werden uitgereikt aan zeven veulens, te weten Fleur B v. Vredenheim (v. Maximus v. Vredenheim), Alexandra v.d. Pasop (v. Rio), Bella v. Klein Klooster (v. Elbo), Xena Bel (v. Maximus v. Vredenheim), Brunette Dreamer (v. Castor II v.d. Catshoeve), Luna v. Oldambt (v. Owen SL) en Op de Heegswal Lydia (v. Löwenkönig) (genoemd in volgorde van plaatsing). Op kop liep Fleur B v. Vredenheim (geb. 11-04, v. Maximus v. Vredenheim, m.v. Fambo, fok./eig.: W.A. Brinkman). Fleur is een goed in het type staand veulen met een correcte bouw. Tevens liet zij zien sterk te kunnen bewegen.

Bij de rubriek hengstveulens werd Ewoud (geb. 08-05, v. Elbo, m.v. Extase, fok./eig.: Helma Tanis) op kop geplaatst. Ewoud is een elegant veulen en is wat licht gebouwd. Hij staat voldoende in het type en draaft met veel opdruk, hij werd beloond met een 1e premie.

De titel veulenkampioen ging naar het merrieveulen Fleur B v. Vredenheim!

3-jarige merries

Hierbij kwam als enige deelnemer Annika Heidi Dreamer (v. Castor II v.d. Catshoeve, m.v. Desperdos, fok./eig.: T.F.C. Tepper-Drenth) in de ring. Deze merrie is licht gebouwd en mist wat aansluiting in het gewenste type, ze ontving een 2e premie.

Stamboekmerries 4 t/m 7 jaar

Deze rubriek bestond uit zes merries. Vooraan werd geplaatst Marre’s Lasallia (geb. 2018, v. Lenard, m.v. Mats, fok./eig.: T.R. Zwarteveen-Dreijer). Zij is een mooie en goed in het type staande merrie en heeft een fijne manier van bewegen. Marre’s Lasallia ontving en 1e premie en komt tevens in aanmerking voor het Model predicaat. Als tweede geplaatst Elkina v. Oldambt (geb. 2017, v. Elgar, m.v. Emko van Boukemaheerd, in eigendom van N. v.d. Plaats-Winkler). Elkina is een grootramig paard en staat goed in het type, ze stapt mooi los door het lichaam. Net als Karenza (v. Elgar) en Myrna v. Klein Klooster (v. Elbo) ontving ze een 1e premie en de aanwijzing voor het Ster predicaat. De merries Veronia (v. Macho Polo, m.v. Oliver, fok./eig.: C. Rolfes) en Bonchance (v. Lauriner, m.v. Meinhold, fok./eig.: H.F. Cnossen) behaalden een 2e premie.

Stamboekmerries 8 jaar e.o.

Hierbij verscheen de 11-jarige Sabine (v. Bascal, m.v. Hanno, fokker Maatschap de Ploeg, eigenaar H.F. Cnossen) in de keuringsbaan. Deze merrie staat zeer goed in het Groninger type en heeft een goede en correcte manier van bewegen en presenteren. Sabine ontving een 1e premie en werd later op de dag aangewezen als dagkampioen!

Stermerries

Deze rubriek had drie deelnemers, die allen een 1e premie toegekend kregen. Op kop werd geplaatst de merrie Fambine (geb. 2016, v. Fambo, m.v. Gerlinus, eig. M.E. Vonk), een mooie en goed in het type staande merrie met een sterke, overtuigende beweging en presentatie. Samen met Rosetta (v. Macho Polo, m.v. Herbert) komt Fambine in aanmerking voor het Model predicaat.

Bruikbaarheidsproef

De bruikbaarheidsproef dressuur werd afgelegd door de 6-jarige modelmerrie Mascha (v. Macho Polo, m.v. Eendracht). Zij liet een nette en correcte proef zien en behaalde hiermee een score van 208 punten.

Zadelrubriek

De geslaagde keuring werd afgesloten met de zadelrubriek, waaraan zes combinaties deelnamen. Allen lieten zij een nette en correcte verrichting zien. Vooraan werd geplaatst Sandra v.d. Pasop (v. Macho Polo, m.v. Extase) gereden door Alice Elema, met drie fijne gangen en een mooi totaalplaatje. Als nummer twee mocht opstellen Mascha, gevolgd door Rosetta, Veronia, Tebine en Femke B.