Groninger paarden rijkelijk aanwezig tijdens de geslaagde Fraeylema Koetsentocht 2022

Groninger paarden rijkelijk aanwezig tijdens de geslaagde Fraeylema Koetsentocht 2022

De jaarlijkse Fraeylema Koetsentocht te Slochteren was ook dit keer weer een heus spektakel en een lust voor het oog. Ons stamboek was met de aanwezigheid van een mooie groep Groninger paarden goed vertegenwoordigd!

Onder zeer goede gesternte kwamen op 3 september de enthousiaste deelnemers al vroeg naar de manege in Schildwolde. Nadat iedereen genoten had van een kop koffie met koek begon men met het inspannen en optuigen van hun paarden. Om 10.30 uur werd het startsein gegeven voor vertrek richting Froombosch (waar een drankje werd aangeboden door dorpsbelangen), via Kolham naar Harkstede waar bij Restaurant “de Scharmerhoeve” de heerlijke middaglunch werd genuttigd. Tegen 14.00 uur vertrok de stoet weer richting de Fraeylemaborg te Slochteren. Onder zeer grote publieke belangstelling werden de paarden en aanspanningen besproken.

Na afloop keerde iedereen weer terug naar de manege waar door scouting Hoogezand een warme stamppot werd geserveerd. Ons stamboek was rijkelijk aanwezig en heeft zich zeer goed gepresenteerd: een fantastische PR!

Met dank aan Wietse Nienhuis, Ingeborg Nienhuis, Petra Jansema, Roel de Vries, Marjolijn Wijngaard, Jorien Schotman, Jellie Busemann, Alice Elema, Anita van Huis, Helma Tanis, Marjolein van der Burg, Tessa Dijkstra, Fam. Kamps, M. Lasker en de Fam. Dekker. Super gedaan allemaal en hopelijk tot volgend jaar!