De Online Groninger Paarden Dressuurcompetitie 2023 is van start gegaan!

De Online Groninger Paarden Dressuurcompetitie 2023 is van start gegaan!

Heb jij een Groninger paard en vind je het leuk om een dressuurproef te rijden? Dan is de Online Dressuurcompetitie 2023 wat voor jou! De voorgaande edities waren een succes en graag bieden we opnieuw de mogelijkheid om met elkaar de strijd aan te gaan in een online dressuurcompetitie. Dit jaar zetten we vier kwartaalcompetities op, met als bonus het overall kampioenschap van 2023! Zowel leden als niet-leden van Vereniging het Groninger Paard kunnen meedoen. Op deze manier kan iedere enthousiasteling met een Groninger, ongeacht niveau of woonplaats, zijn of haar dressuurkwaliteiten laten zien!
Hoe werkt het?

Ieder kwartaal krijg je de mogelijkheid om een dressuurproef te laten beoordelen door een extern en officieel ZZlicht jurylid. Deze proef kan je gewoon thuis rijden, (laten) filmen en opsturen naar het bestuur. Na betaling van je startgeld (€15,- voor leden van Vereniging het Groninger Paard, niet-leden betalen €17,50) wordt je proef doorgestuurd naar het jurylid voor beoordeling. Zo snel mogelijk ontvang jij je protocol en punten. Tijdens deze eerste kwartaalcompetitie kan je de proef insturen van 1 januari tot en met 31 maart, je kan daarbij zo vaak meedoen als je wilt. Door mee te doen maak je tevens kans op leuke prijzen! Lees dus gauw verder, hijs jezelf en je Groninger in jullie dressuuroutfit en rijd de sterren van de hemel!

Welke proef stuur je in?

Starten kan in de klassen B tot en met Z2, er wordt gewerkt met de KNHS proeven. Elk kwartaal wordt er een andere proef gereden. Je kiest zelf in welke klasse je start. Gedurende het eerste kwartaal kan er gekozen worden uit:

Reglementen en voorwaarden

De proeven worden gereden volgens de reglementen van de KNHS. Voordat je je proef begint te rijden, laat degene die jouw proef filmt zien dat de neusriem correct is vastgemaakt en loopt hij of zij een rondje om jou en je paard heen om de eventuele hulpmiddelen (sporen/zweep) in beeld te brengen. Is dit gedaan, dan kan je je proef gaan rijden. De proef dient gefilmd te worden vanuit de positie van C in de rijbaan.

Hoe doe je mee?

Het insturen van een proef kan meerdere keren van 1 januari tot en met 31 maart, door de inzending te mailen naar bestuur@hetgroningerpaard.nl. Het is handig om hierbij gebruik te maken van WeTransfer, dit maakt grote bestanden versturen gemakkelijk. Graag bij deelname tevens vermelden welke proef is verreden, de naam van de ruiter/eigenaar paard, naam en afstamming van het paard en of je al dan geen toestemming geeft voor publicatie van (fragmenten van) de proef op de sociale media kanalen van Vereniging het Groninger Paard. Van de penningmeester zul je een betaalverzoek ontvangen, na betaling van het startgeld wordt je proef doorgestuurd naar het jurylid voor beoordeling.

Klassement en overall kampioenschap

Ieder kwartaal wordt er een (tussentijdse) klassement opgemaakt en zijn er leuke prijzen te winnen! In het eerste kwartaal strijd je mee voor een gave eerste prijs: een handgemaakte kralenarmband, gesponsord door DIERbaar sieraad. In dit sieraad kunnen de haren van jouw geliefde Groninger paard verwerkt worden! Tevens is er een heerlijke zak Subli Smikkels voor de plekken een, twee en drie. Subli sponsort deze prijs ieder kwartaal, waar we erg blij mee zijn.

Daarnaast kan je door deelname aan deze dressuurcompetitie meestrijden voor de titel overall kampioen van 2023! Deze titel zal worden gebaseerd op de gemiddelde score over de vier verschillende kwartaalcompetities die dit jaar gaan plaatsvinden. De nummer één van het kampioenschap wint onder andere een fotoshoot, aangeboden door Claudia Dermois! De voorwaarde om mee te doen aan het overall kampioenschap is dat je gedurende minimaal drie kwartaalcompetities in 2023 een proef laat beoordelen.

Heb je vragen of opmerkingen, stuur dan gerust een mail naar het bestuur. We kijken uit naar jullie deelname en hopen op een mooie competitie. Veel succes en vooral plezier gewenst!

Meer zien van onze online dressuurcompetitie? Volg onze sociale media kanalen! Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je de filmpjes van voorgaande edities terugkijken.