Keuring-west-2022-DS-zadelrubriek

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: tweede kwartaal online dressuurcompetitie is van start!

Het is alweer april, het eerste kwartaal is achter de rug en de lente laat zich al steeds wat meer zien. Tijd voor het tweede kwartaal van de online Groninger Paard Dressuur Competitie! Zowel leden als niet-leden van Vereniging het Groninger Paard kunnen weer meedoen. Ga samen met je Groninger stralen in de rijbaan en ding mee naar leuke prijzen!

Net als in het eerste kwartaal kan je gewoon thuis je proef rijden, (laten) filmen en opsturen naar het bestuur. Let op dat jouw filmer voorafgaand aan de proef even een rondje om je paard loopt en daarbij laat zien dat er twee vingers tussen de neusriem en het neusbot van je paard kunnen. Ook eventuele hulpmiddelen (sporen/zweep) dienen duidelijk in beeld te komen. Na dit rondje kan je je proef beginnen. De proef dient gefilmd te worden vanuit de positie van C en wordt verreden in een rijbaan met reguliere afmeting: 20*40 voor de proeven B t/m M2 en 20*60 vanaf Z1.

Welke proef stuur je in?

In dit tweede kwartaal worden er andere proeven gereden dan in het eerste kwartaal van 2023. Je kiest zelf in welke klasse je start en meedoen mag zo vaak als je wilt, ook in verschillende klassen. Gedurende het tweede kwartaal kan er gekozen worden uit:

De proef insturen

Het insturen van een proef kan meerdere keren van 1 april tot en met 30 juni. Als je je proef hebt opgenomen, stuur je deze via WeTransfer naar bestuur@hetgroningerpaard.nl. Je krijgt een ontvangstbevestiging en daarna een betaalverzoek van de penningmeester. Zodra je startgeld (€15,- voor leden van het stamboek, niet-leden betalen €17,50) is voldaan, gaat de jury aan de slag met het beoordelen van je proef. Je protocol krijg je zo spoedig mogelijk toegestuurd via mail!

Waar wordt voor gereden?

Ieder kwartaal wordt er een (tussentijdse) klassement opgemaakt en zijn er leuke prijzen te winnen! Ditmaal wordt de eerste prijs gesponsord door Unieke Knotbanden. Zij bieden een zelf samengestelde, handgemaakte knotband aan. Daarnaast sponsort Subli paardenvoeders voor de eerste drie plaatsen een zak met heerlijk Subli Smikkels. 

Ook kan je door deelname aan deze dressuurcompetitie meestrijden voor de titel overall kampioen van 2023 en hele toffe prijzen! Deze titel zal worden gebaseerd op de gemiddelde score over de vier verschillende kwartaalcompetities die dit jaar gaan plaatsvinden. De voorwaarde om mee te doen aan het overall kampioenschap is dat je gedurende minimaal drie kwartaalcompetities in 2023 een proef laat beoordelen.

Zadel je paard, of regel een tijdelijke topper en daag jezelf uit met het rijden van een dressuurproef. We zien jullie inzendingen vol spanning tegemoet! Veel succes en plezier gewenst dit nieuwe kwartaal. Heb je vragen of opmerkingen, stuur dan gerust een mail naar het bestuur.