Inschrijving regionale keuringen geopend

Inschrijving regionale keuringen geopend

Het keuringsseizoen komt dichterbij en u kijkt al uit naar een gezellige en succesvolle keuringsdag. Goed nieuws, want: inschrijven is vanaf nu mogelijk! Er zullen dit jaar weer stamboekkeuringen plaatsvinden in verschillende regio’s, mits voldoende deelname. De meeste data en locaties zijn vastgesteld en zijn als volgt:

Agenda

24 juni – regio Midden – Landgoed de Ploeg, Wenum Wiesel

8 juli – regio Noord – HJC Manege, Tolbert

15 juli – regio West – Stal Nieuwland, Wijdewormer

29 juli – regio Zuid – Cromvoirt

14 aug – Terschelling

19 aug – Nationale keuring – HJC Manege, Tolbert

Kom naar de keuring!

Deelname aan de regionale veulen- en stamboekkeuring biedt de uitgelezen kans om uw veulen te laten beoordelen of uw merrie of ruin in aanmerking te laten komen voor stamboekopname of graadverhoging. Het is ook mogelijk om een paard op te geven voor de rubriek ‘bestgaand’, zowel aangespannen als onder het zadel. In deze rubrieken beoordeelt de keuringscommissie de aanleg en werkwilligheid van de paarden. De paarden moeten hierbij op de linker- en de rechterhand hun bewegingen laten zien. Daarnaast is publiek uiteraard welkom (gratis entree) en is het dus een mooi moment op liefhebbers van het Groninger paard te ontmoeten, kennis en ideeën uit te wisselen en te genieten van de kwaliteit en veelzijdigheid van het Groninger Paard.

Inschrijven

Het inschrijven kan op twee manieren. Naast het gebruikelijke inschrijfformulier bieden we dit jaar namelijk de mogelijkheid om de paarden online via de website in te schrijven. Wij rekenen op de komst van u en uw Groninger(s), schrijf dus direct in:

U wordt verzocht het volledig ingevulde en ondertekende formulier tijdig in te dienen, dan kan men ervoor zorgen dat het programma er verzorgd uitziet en ook volledig is. Het inschrijven voor deelname aan de regionale keuring is mogelijk tot vier weken voorafgaand aan de keuringsdatum.

Tot slot

Een geslaagde keuring kan niet plaatsvinden zonder aanwezig publiek, de inzet van vrijwilligers en voldoende deelnemende paarden. Twijfel dus niet en kom met uw Groninger paard(en) naar de keuring bij u in de regio. Of kom gezellig als toeschouwer de keuring bijwonen. We verwelkomen jullie graag! Vragen kunnen altijd gesteld worden per mail naar bestuur@hetgroningerpaard.nl.