Verslag keuring regio Midden

Verslag keuring regio Midden

Op zaterdag 24 juni werd onder zomerse omstandigheden de regio keuring midden georganiseerd in Wenum Wiesel. Deze vond plaats op de vertrouwde locatie van de fam. de Bruijn op het Landgoed “de Ploeg”. De eerste keuring van het seizoen had een aanmeldingstotaal van tien paarden, deze zijn beoordeeld door Bernard Pleyter, Arie de Jong (inspecteur) en Natalie Karssing (beoogd jurylid voor onze vereniging).

De rubriek merrieveulens werd aangevoerd door Melina (Maximus van Vredenheim x Orbaldo II), fokker A.A.J. van der Burg. Met een goed type en sterke presentatie liep zij naar de koppositie. Hierna mocht opstellen Feebe, gefokt door A. van den Brink-van Dijk. Deze zwarte Rieu-dochter liet een aansprekende draf zien en verdiende eveneens een eerste premie. Een tweede premie was er voor het hengstveulen Orlando (v. Oscar).

Drie merries kwamen eerder al aan bod bij de stamboekopname op het harde, vervolgens lieten zij hun kwaliteiten zien in de ring. In de rubriek 3-jarige merries was er een oranje lint voor Franca (Borre x Hanno). Deze merrie mist nog wat kracht en bespiering, maar scoorde in haar totaliteit voldoende punten voor een 1e premie. De rubriek 4 t/m 7 jarige stamboekmerries had twee deelnemers. Op kop liep Farzanah (Eros x Farao) van J.B.G. Feije. Ze staat goed in het type en ontving een ruime 1e premie. De met veel bravour tonende merrie Olga (Oscar x Heineke), fok./eig. A.A.J. v.d. Burg, behaalde een 2e premie. De keuringsrubrieken werden afgewisseld door een show. Chantal en Linda reden een mooie pas des deux met de paarden Borre en Nina. Enige ruin was Obsession SL (Orbaldo II x Heineke), eigenaar M. den Besten. Een goede bouw en aansprekende, krachtige presentatie bracht hem naar de overwinning van het dagkampioenschap. Tevens in de zadelrubriek liet Obsession SL zijn kwaliteiten zien. Met veel gedragenheid in beweging pakte hij hier de koppositie.