Modelmerrie Faridah prolongeert kampioenstitel in Wijdewormer

Modelmerrie Faridah prolongeert kampioenstitel in Wijdewormer

Voor de regionale stamboekkeuring West waren we op zaterdag 15 juli te gast bij Stal Nieuwland van familie Zandvliet. Dankzij alle deelnemers aan de diverse rubrieken, vrijwilligers, aanwezig publiek en locatie konden we genieten van een geslaagde dag op een goed verzorgd terrein. Het deelnemersveld was kwaliteitsvol en met vijftien inschrijvingen groter dan vorig jaar, een fijne ontwikkeling! Link naar de Catalogus RK West en alle foto’s gemaakt door Claudia Dermois.

Van de vier aanwezige veulens wist het merrieveulen Fleur (Rio x Herbert) de kampioenstitel op haar naam te schrijven. Dit veulen van fokker R. Vermin beweegt gemakkelijk en is correct gebouwd. Een waardige tegenstander in de kampioensronde had ze aan het op kop geplaatste hengstveulen, Mex Merks (Meindert x Democraat) gefokt door M. v.d. Brul. Dit veulen is ruim een maand oud en presenteerde zich al met veel uitstraling. Ook Mollie (Maximus van Vredenheim x Desperado) van M. v.d. Wal en Machiavelli (Meindert x Orbaldo II) van N.C. Broers zetten hun beste beentje voor met een eerste premie als gevolg.

In de rubriek 4 t/m 7 jarige stamboekmerries liepen drie merries mee, allen aangewezen als voorlopig stermerrie. Boekhorst Bonita (Boudewijn x Onno S) was hierbij de uitschieter. Deze vierjarige merrie van fokker en eigenaar G.A. Smit staat goed in het type en beweegt met kracht en souplesse. Hierna geplaatst de Meindert-dochters Nicoline (mv Saron) van C. Burghout en Nicopine (mv Zethar) van J.G.M. Pronk. Beide correct gebouwde merries die uitblinken in beweging. Ook de 17-jarige merrie Femke (Herbert x Gerlinus), moeder van de kersverse veulenkampioen, kreeg een uitnodiging voor de nationale keuring om daar op te gaan voor het sterpredicaat. Deze merrie valt op door haar goede type en zeer krachtige draf, waarbij ze een mooie houding aanneemt. Een tweede premie was er voor Follyfoot’s Devaki (Desperado x Farao) van M. v.d. Wal.

De Fambo nakomeling Fambine van M.E. Vonk was de enige stermerrie, maar wel een hele goede. Deze merrie had al genoeg punten voor het voorlopig modelpredicaat en presenteerde zich wederom met veel allure. De 8-jarige Faridah (Meinart x Farao) liet zien dat zij de titel modelmerrie meer dan waard is. In het totaalplaatje een compleet paard met krachtige gangen. Faridah liet in de zadelrubriek zien eveneens een fijn gebruikspaard te zijn. Met een constant en krachtig optreden liep zij met eigenaresse M. Kamies naar de overwinning. Als hoogtepunt liet Faridah later ook in de kampioensronde haar gewaagde tegenstanders achter zich, wat resulteerde in het rood-wit-blauw lint en de titel dagkampioen regio west.

Hierna volgde de rubriek stamboekruinen met vier deelnemers. Met 73 punten nam Hannibal van de Steenhoeve (Herbert x Extase) van A. Meilink met een sterke presentatie de koppositie van zijn rubriek in. De 17-jarige Tango van de Wilhelminahoeve (Teun van de Wilhelminahoeve x Exponent) van L. van Roon is goed bewaard gebleven en doet in meerdere opzichten niet onder voor de jeugdige paarden. Hij mocht als tweede opstellen. Gevolgd door Erasmus II (Elgar x Eboniet) van A.P.M. Bommer en Mattie van Nieuwland (Mits van Nieuwland x Extase) van J. Fonck. Alle ruinen ontvingen een eerste premie en mogen naar de nationale keuring voor het sterpredicaat.