Geslaagde regionale keuring zuid in Cromvoirt

Geslaagde regionale keuring zuid in Cromvoirt

Op zaterdag 29 juli 2023 werden er zes paarden gekeurd op de regionale keuring in het zuiden van het land. De keuring vond plaats op het terrein van Jan en Sietske Termeer in Cromvoirt. Ondanks dat het deelnemersveld niet erg groot was, bleek het zeker de moeite waard om deze geslaagde keuringsdag bij te wonen. De jury bestond A. de Jong en L. Linders.

Er waren twee veulens aanwezig, aan beide werd een eerste premie toegekend. Op kop liep Milan B van fokker A. Bassa. Deze zoon van Maistro Polo beweegt met kracht en ruimte. Daarnaast is hij goed gebouwd met een opvallend mooie halsvorm. Als tweede mocht opstellen het wat jongere hengstveulen Elias van ’t Heijk (v. Elgar). Dit veulen van G. Tacken staat goed in het Groninger type en presenteerde zich sterk in beweging. Milan B mocht het lint van het veulenkampioenschap in ontvangst nemen.

De zevenjarige Eloyd (Elgar x Farao) van familie van Rijthoven is opgenomen in het stamboek met een eerste premie en de aanwijzing voor de nationale keuring om daar het sterpredicaat te behalen. Eloyd is een aansprekende ruin met goede gangen. Hij liet zich later in de zadelrubriek fijn bewerken door amazone Isabelle van Rijthoven. Ook de merrie Lana van Klein Klooster (Lanzo B x Beno) van T. van Heugten werd aangeboden voor stamboekopname. En met succes, ze behaalde een eerste premie en het voorlopig sterpredicaat. Lana geeft in de presentatie een mooi en constant totaalbeeld, dit leverde haar later ook het dagkampioenschap op. De sterk dravende Maria van Klein Klooster, moeder van de kersverse veulenkampioen, liep mee in de rubriek stermerries. Deze dochter van Landos af Hvarre ontving een eerste premie en blijft ster.