Merrieveulen Lorena dagkampioen op Terschelling

Merrieveulen Lorena dagkampioen op Terschelling

Op maandag 14 augustus was het tijd voor de regionale keuring op Terschelling. Deze keuring voor Groninger en Friese paarden werd georganiseerd door paardenhoudersvereniging “et Hossefolk” en vond plaats op een mooie grasbaan van rijvereniging de Terschellinger Ruiters in Formerum. De dag begon met de Groninger veulens en paarden, deze zijn beoordeeld door inspecteur A. de Jong en jurylid M. Bloemendal.

De kwaliteit van de aanwezige veulens was goed. Het aansprekende merrieveulen Lorena (Boudewijn x Elgar) van C.W. Schaap is sterk ontwikkeld en staat goed in het Groninger type. Ze presenteerde zich correct en liep zo naar een eerste premie. In de rubriek hengstveulens nam Lieuwe (Löwenkönig x Ernst) de koppositie in. Dit veulen van familie Hoeve is een chique veulen met een mooie opdruk in draf. Hij ontving, net als Orémus (Oscar x Lauriner), een eerste premie.

De ruin Elgarson Max (Elgar x Meinhold) van H.F. Cnossen werd opgenomen in het stamboek met eerste premie. Hij toonde prima bewegingen waarbij hij het achterbeen goed gebruikt. De vijfjarige stamboekmerrie Bonchance (Lauriner x Meinhold) ontving eveneens een eerste premie en mag net als de ruin naar de nationale keuring voor het sterpredicaat. Bonchance staat voldoende in het type en heeft een goede stap. In de rubriek modelmerries kwam de fraaie merrie Annemay (Ernst x Onno S) van familie Hoeve voor de jury. Ze is in zowel exterieur als beweging een compleet paard en kreeg uiteraard een oranje lint aangehangen.

De strijd om de kampioenstitel ging tussen Lorena, Lieuwe en Annemay. De jury koos voor de twee jeugdige talenten. Kampioen van de dag werd het merrieveulen Lorena, waardig reserve-kampioen was Lieuwe.