Uitnodiging: Fokkerijcafé “Help, ik heb een jonge hengst” op 4 en 25 november

Uitnodiging: Fokkerijcafé “Help, ik heb een jonge hengst” op 4 en 25 november

Eerder dit jaar vonden er twee fokkerijcafés plaats waar bestuur, commissies, ervaren en beginnende merriehouders/fokkers met elkaar in gesprek gingen. Er werd informatie uitgewisseld over verschillende onderwerpen die bij het fokken komen kijken. Afgelopen jaar was er al een mooie toename in het aantal dekkingen, maar de boodschap blijft: er moet meer gefokt gaan worden en er zijn meer goedgekeurde hengsten nodig! Uit deze interactieve bijeenkomsten kwamen een aantal onderwerpen die verdere verdieping vragen.

Zo ook: Wat als mijn veulen een hengstveulen wordt? Fokkers zijn immers veelal geen hengstenhouders. Om verder in te gaan op dit onderwerp organiseert het Groninger Paard in november 2023 weer twee bijeenkomsten.

Wat komt er allemaal bij kijken voordat een hengst zich dekhengst mag noemen? Hoe gaat het hele traject in zijn werk? Welke mogelijkheden zijn er? Breng je het veulen naar de opfok? Welke kosten zijn hiermee gemoeid? En dan nog de vraag binnen een kleine populatie: is mijn hengst genetisch wel interessant genoeg om op te fokken? Tijdens de bijeenkomsten hopen we op veel van deze vragen een antwoord te kunnen geven en daarnaast met elkaar over verschillende mogelijkheden van gedachte te wisselen. De bijeenkomsten zijn kosteloos bij te wonen (voor zowel leden als niet-leden) en vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • Zaterdag 4 november 2023 om 10.30 uur
    in zalencentrum Muller, Paltz 7, 9411PM Beilen
  • Zaterdag 25 november 2023 om 10.30 uur
    in Zalencentrum De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP Woudenberg

Aanmelden
Indien u deel wilt nemen aan een van de bijeenkomsten moet u zich wel even vooraf aanmelden, dit in verband met de organisatie. Dit doet u door te mailen naar bestuur@hetgroningerpaard.nl, laat hierbij weten welke bijeenkomst u gaat bijwonen (in Beilen of Woudenberg). Bent u nu al trotse eigenaar van een hengstveulen en bent u benieuwd wat bijvoorbeeld de Foktechnische Commissie van de bloedvoering vindt? Dan kan u dit aangeven bij het aanmelden.

We hopen u te treffen op 4 of 25 november! U kan als (toekomstig) eigenaar van een jonge hengst(veulen) namelijk van grote waarde zijn voor de fokkerij en instandhouding van het Groninger Paard.