Online dressuurcompetitie 4e kwartaal (t/m 31 december)
31 december 2023

Online dressuurcompetitie 4e kwartaal (t/m 31 december)

Heb jij een Groninger paard en vind je het leuk om een dressuurproef te rijden? Dan is de Online Dressuurcompetitie 2023 wat voor jou! Zowel leden als niet-leden van Vereniging het Groninger Paard kunnen meedoen.

Hoe werkt het?

Ook dit laatste kwartaal krijg je de mogelijkheid om een dressuurproef te laten beoordelen door een extern en officieel jurylid. Deze proef kan je gewoon thuis rijden, (laten) filmen en opsturen naar het bestuur. Na betaling van je startgeld (€15,- voor leden van Vereniging het Groninger Paard, niet-leden betalen €17,50) wordt je proef doorgestuurd naar het jurylid voor beoordeling. Zo snel mogelijk ontvang jij je protocol en punten. Tijdens dit kwartaal van de online dressuurcompetitie kan je de proef insturen van 1 oktober tot en met 31 december, je kan daarbij zo vaak meedoen als je wilt. Door mee te doen maak je tevens kans op leuke prijzen! 

Welke proef stuur je in?

Starten kan in de klassen B tot en met Z2, er wordt gewerkt met de KNHS proeven. Je kiest zelf in welke klasse je start. Gedurende dit kwartaal (t/m 31 december) kan er gekozen worden uit:

Reglementen en voorwaarden

De proeven worden gereden volgens de reglementen van de KNHS. Voordat je je proef begint te rijden, laat degene die jouw proef filmt zien dat de neusriem correct is vastgemaakt en loopt hij of zij een rondje om jou en je paard heen om de eventuele hulpmiddelen (sporen/zweep) in beeld te brengen. Is dit gedaan, dan kan je je proef gaan rijden. De proef dient gefilmd te worden vanuit de positie van C in de rijbaan.

Hoe doe je mee?

Het insturen van een proef kan door de inzending te mailen naar bestuur@hetgroningerpaard.nl. Het is handig om hierbij gebruik te maken van WeTransfer, dit maakt grote bestanden versturen gemakkelijk. Graag bij inzenden vermelden welke proef is verreden, de naam van de ruiter/eigenaar paard, naam en afstamming van het paard en of je al dan geen toestemming geeft voor publicatie van (fragmenten van) de proef op de sociale media kanalen van Vereniging het Groninger Paard. Van de penningmeester ontvang je een betaalverzoek, na betaling van het startgeld wordt je proef doorgestuurd naar het jurylid voor beoordeling. Uiteindelijk wordt er van alle inzendingen een (tussentijds) klassement opgemaakt en maak je kans op leuke prijzen! Dit laatste kwartaal is tevens de beslissende ronde voor de overall competitie van 2023.

Heb je vragen of opmerkingen, stuur dan gerust een mail naar het bestuur. We kijken uit naar jullie deelname en hopen op een mooie competitie. Veel succes en vooral plezier gewenst!