Online thema-avond CGN WUR ‘Fokken met verstand’
16 november 2023
19:30:00 - 21:10:00

Online thema-avond CGN WUR ‘Fokken met verstand’

Onderzoekers van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) van Wageningen University & Research (WUR) gaan op 16 november 2023 samen met collega onderzoekers van Wageningen Livestock Research (WLR) in op de vraag hoe je binnen een duurzaam fokprogramma genetische vooruitgang op gewenste kenmerken kunt realiseren, terwijl tegelijk voldoende diversiteit in de populatie behouden blijft.

“Op donderdagavond 16 november gaan wij met onze online thema-avond ‚ÄúSelecteren kun je leren’, vooruitgang in kleine populaties in op de vraag: Hoe kun je een duurzaam fokprogramma opzetten met behoud van voldoende diversiteit en toch genetische vooruitgang realiseren op gewenste kenmerken? Want er is geen kant-en-klare oplossing voor elke situatie. Wel zijn er methoden om met verstand te balanceren tussen genetische vooruitgang en genetische diversiteit. Deze lezingenreeks laat met verschillende praktijkuitwerkingen zien dat er mogelijkheden zijn om het goed te doen.”

Aanmeldknop en het volledige programma kunt u vinden via de volgende link: Thema-avond Fokken met verstand: ‘Selecteren kun je leren’, vooruitgang in kleine populaties – WUR