Holsteiner

De Holsteinerlijn is vernoemd naar zijn Holsteiner oorsprong. Maar aangezien de hengsten worden gekruist met Groninger merries, wordt de bloedopbouw door de generaties heen natuurlijk steeds meer Gronings. Overigens was de Holsteiner ook belangrijk in de geschiedenis van de fokkerij van het Groninger paard. 

Onze Holsteinerlijn is eigenlijk een verzameling van vier hengstenlijnen van Holsteiner bloed. Over het algemeen hebben stamboekhengsten uit deze lijn een beetje volbloed in de afstamming. Ze vallen op door hun sportieve prestaties.

F-Lijn

De Holsteiner F-lijn voert terug op de goed fokkende hengst Fanal, de vader van Fanatiker. Die meer dan 30 goedgekeurde zonen had. Het was een zware, klassieke hengst. 

R-Lijn

 

A-lijn

De A-lijn voert terug op de volbloedhengst Anblick. De stamboekhengst Loek (Halifax x Itam x Gajus) werd in 1986 goedgekeurd. Loek fokte nakomelingen met uniforme types, goed beenwerk en zeer goede bewegingen. Zijn goedkeurde zoon Alderik is via diepvriessperma beschikbaar voor de fokkerij. 

L-lijn

De L- lijn voert terug op de volbloedhengst Ladykiller. Stamboekhengst Lancelot was een klassiek gefokte hengst uit een oude Oldenburgse fokfamilie. Zijn moeder Clara (v. Senner) stamde uit de bekende Karla-stam (Okarla-Ykarla-Karla). Hij kreeg twee goedgekeurde zonen bij Het Groninger Paard. Stamboekhengst Leonardo v. Landwind II werd geboren uit de preferente stermerrie Pethra (v. Baldewijn). Deze merrie is ook de moeder van stamboekhengst Fambo (v. Flamingo).