Overleden leden

17-03-2019 Riet Schenk is onverwacht overleden. Riet was samen met haar man Piet Schenk vanaf de oprichting lid van de Ver. Het Groninger Paard. In 2017 zijn ze daarvoor tijdens Groningen Ontzet gehuldigd. Ze waren samen op veel evenementen te zien. Vorig jaar stonden ze samen langs de kant bij de intocht van de Eper Paardenvierdaagse. Bekende paarden zijn Roos en Oberator. We wensen Piet en familie veel sterkte toe.

Riet Schenk met Roos

Op 7 februari 2019 is Egbert Hagreis overleden. Hij was altijd als lid en hengstenhouder erg betrokken bij het klassieke Groninger Paard en zorgde ook met het halen van de hengst Landos af Hvarre uit Denemarken voortdurend voor bloedverversing. Hij stelde onderandere de hengsten Manningford Hermes, Bazalt, Bascal, Bataaf en Batavier via zijn station beschikbaar. Op dat station stonden ook verschillende trekpaardhengsten en Hoogheid. Hagreis is 80 jaar geworden.

Egbert Hagreis met Bazalt

Op 28 juli 2017 is ons lid en oud-bestuurslid Dolf van den Berg overleden. Dolf was met zijn markante ruin Bernado (v. Bascal) een promotor van het Groninger ras. Dolf is 77 jaar geworden. We wensen de nabestaanden en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies. “Het parcours is afgelegd, de teugels losgelaten”. 

 

 

4-01-2017

Op vier januari 2017 is op 80 jarige leeftijd dhr. Menger uit Adorp overleden. Een karakteristieke man met een duidelijke kijk op het Groninger paard en een duidelijke mening over het fokdoel. Hij heeft jarenlang de voorzittershamer vastgehouden van Kring Noord. Hij heeft 28 veulens gefokt, waaronder de dekhengst Herbert. Hij was nauw betrokken bij de Duitse fokkerij.

Roelof Menger met Sabina